Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ιδρυτής Instagram σπίτι: Το όραμά του και το vintage στοιχείο
PLUS

Ιδρυτής Instagram σπίτι: Το όραμά του και το vintage στοιχείο

Ιδρυτής Instagram σπίτι: Ο συνιδρυτής Κέρβιν Σίστρομ έχει δημιουργήσει ένα σπίτι που αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για κάθε influencer.

Ιδρυτής Instagram σπίτι: Το Instagram είναι μια διάσημη πλατφόρμα που δημιουργεί τάσεις. Κι όπως θα περίμενε κανείς ο συνιδρυτής του, Κέρβιν Σίστρομ έχει δημιουργήσει ένα σπίτι που αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για κάθε influencer ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Architectural Digest, ο Σίστρομ και ο αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου Κεν Φουλκ αποκαλύπτουν την αίσθηση νοσταλγίας που αποτέλεσε την έμπνευση για αυτό το καταφύγιο στην Καλιφόρνια, με τους influencers να τρίβουν τα μάτια τους.

«Ως παιδί, πήγαινα στο σπίτι των παππούδων μου στα δάση του Νιού Χαμσάιρ» δήλωσε στο περιοδικό ο Σίστρομ. «Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου έκανε. Γι’ αυτό και θέλαμε να βεβαιωθούμε πως και η επόμενη γενιά της οικογένειάς μας θα είχε την ίδια ευκαιρία, έναν τόπο για να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι». Το νεόχτιστο κτίριο έχει μια vintage αίσθηση – συμπεριλαμβανομένων των ξύλινων δοκαριών και του ξύλινου δαπέδου, ενώ εξωτερικά είναι ντυμένο με πέτρα, από την παρακείμενη λίμνη Τάχο. Βέβαια, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Instagram, χρειάζεται ακόμη κάποιες βελτιώσεις προκειμένου να εκπληρώσει το όραμά του και να δείχνει σαν να ήταν εδώ για πολλές γενιές πριν».

Ιδρυτής Instagram σπίτι: Η vintage επίπλωση του σπιτιού

Ο αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου αναζήτησε μανιωδώς vintage κομμάτια για την επίπλωσή του, από τα ρετρό φωτιστικά, μέχρι τις καρέκλες rattan, ωστόσο αυτό δεν ήταν και τόσο εφικτό, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των επίπλων να υλοποιηθεί αποκλειστικά για το σπίτι του συνιδρυτή του Instagram. Για το «μεγάλο, ψηλοτάβανο δωμάτιο» αυτό σήμαινε τεράστιους καναπέδες πλαισιωμένους από ανάγλυφες χάλκινες βιβλιοθήκες, ενώ για την πλήρως λειτουργική παμπ κάτω από τον ξενώνα, αυτό σήμαινε ένα μπαρ από κόκκινα πάνελ και κόκκινα σκαμπό.

Ο σχεδιασμός της παμπ ήταν το πιο διασκεδαστικό μέρος του έργου» δήλωσε ο Σίστρομ, που μοιράζεται το σπίτι με την σύζυγό του, Νικόλ. «Ήθελα ένα μυστικό δωμάτιο, όπου θα μπορούμε να παίζουμε δυνατά μουσική και να απολαμβάνουμε την μπίρα μας μετά από μια μέρα κάνοντας σκι». Σχεδιασμένο με γνώμονα τους επισκέπτες, κάθε ένα από τα υπνοδωμάτια αντλεί την έμπνευσή του από τους αγαπημένους συγγραφείς του ιδρυτή του Instagram. Η σουίτα «Ίνα Φλέμινγκ» για παράδειγμα, έχει ένα ντεκόρ του 1970 με την ταπετσαρία Cloud της Fornasetti, μια αναφορά στον πολυταξιδεμένο Τζέιμς Μποντ, ενώ άλλα δωμάτια εμπνέονται από τους Έρνεστ Χεμινγουέι και Ντόροθι Πάρκερ.

Ιδρυτής Instagram σπίτι: ‘Νιώθουμε πολύ τυχεροί που ξυπνάμε το πρωί και βλέπουμε αυτό το μοναδικό τοπίο»’ αναφέρει

Οι Σίστρομ ήθελαν να φτιάξουν ένα σπίτι για να το γεμίσουν με όμορφες αναμνήσεις γι’ αυτό και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό καταφύγιο. «Έκανα πρόταση γάμου στην Νικόλ στην αποβάθρα μας» δήλωσε ο ιδρυτής του Ιnstagram σε περιοδικό. «Το πρώτο μας κανονικό ραντεβού ήταν ένα σαββατοκύριακο για σκι, όταν ακόμη ήμασταν φοιτητές, στην λίμνη Τάχο, οπότε ακουγόταν σωστό να της κάνω εκεί την πρόταση γάμου. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που ξυπνάμε το πρωί και βλέπουμε αυτό το μοναδικό τοπίο». Ένα σπίτι που σίγουρα θα μείνει στις εντυπώσεις μας και ίσως να αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για πολλά ακόμα σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις