Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Γερμανία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς σε συναγωγή
ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ

Επίθεση Γερμανία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς σε συναγωγή

Επίθεση Γερμανία: Συναγερμός σήμανε στην πόλη Χάλε της Γερμανίας, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ.

Επίθεση Γερμανία: Στην πόλη Χάλε της Γερμανίας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, από πυροβολισμούς έξω από συναγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το περιστατικό συνέβη στο προάστιο Πάουλους της πόλης του κρατιδίου Σαξονίας – Άνχαλτ, με τον δράστη να ανοίγει πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα κι ένας άνδρας και να τραυματιστούν αρκετά ακόμη. Το περιοδικό Stern αναφέρει ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι κι ότι οι Αρχές κάλεσαν τους περιοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο.

Βίντεο που δημοσίευσε το γερμανικό δίκτυο MDR καταγράφει τη στιγμή που ο δράστης κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο VW και ταμπουρωμένος πίσω του ανοίγει πυρ. Ο οπλισμένος δράστης ή οι δράστες -πιθανώς να είναι δύο, που φέρονται να φορούν στολές παραλλαγής- διέφυγαν με αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς τη Λειψία. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν και χειροβομβίδα στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης.

Η στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ

Πυρά και έξω από εστιατόριο με ντονέρ

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε ότι έπεσαν πυροβολισμοί και έξω από ένα εστιατόριο με ντονέρ. «Βρισκόμουν στο εστιατόριο όταν είδαν έναν άνδρα με στολή παραλλαγής και ένα όπλο. Πέταξε κάτι, που έδειχνε σαν χειροβομβίδα, αλλά ήταν πυροτέχνημα, που εξερράγη στην πόρτα. Στη συνέχεια πυροβόλησε κατά της τζαμαρίας κι εγώ έτρεξα και κλειδώθηκα σε μια τουαλέτα. Μετά άκουσα έναν κρότο και αργότερα ήλθε η αστυνομία και βγήκα έξω», δήλωσε ο 28χρονος Κόνραντ Ρέσλερ, σύμφωνα με τη Bild.

Πυροβολισμοί και σε άλλο σημείο 15 χιλιόμετρα μακριά

Λίγο πιο έξω από το Χάλε, στο Βίντερσντορφ, φαίνεται ότι έγινε μια ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ πυροβολισμοί έπεσαν και στο Λάντμπεργκ, σε απόσταση 15 χλμ. όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Γερμανικό Πρκατορείο Ειδήσεων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) έκλεισαν τον κεντρικό σταθμό της πόλης όσο συνεχίζεται η έρευνα.

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Πριν από λίγο η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου, αλλά καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή, καθώς θεωρεί ότι οι δράστες είναι περισσότεροι. Στο μεταξύ έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας έξω από τη συναγωγή της Δρέσδης. Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών -αν έπαθαν αμόκ, αν έχουν αντισημιτικό υπόβαθρο, όπως φαίνεται, ή πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στον απόηχο του πρόσφατου περιστατικού με τον Σύρο που έκλεψε φορτηγό και παρέσυρε ΙΧ τραυματίζοντας εννέα άτομα στην πόλη Λίμπουργκ. Το περιστατικό στο Χάλε συμπίπτει με την σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του έτους, εκείνη του Γιομ Κιπούρ, που είναι αργία για τους Εβραίους και εορτάζεται με νηστεία και προσευχή.

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις