Διακινητές μεταναστών: Σφαγή μεταξύ μελών κυκλώματος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διακινητές μεταναστών: Σφαγή μεταξύ μελών κυκλώματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακινητές μεταναστών: Η δολοφονία δύο Αφγανών το 2018 έδειξε ως δράστες συνεργούς τους, με τους οποίους είχαν οικονομικές διαφορές.

09.10.2019 | 23:00

Διακινητές μεταναστών: Η εξιχνίαση διπλού εγκλήματος με θύματα Αφγανούς που αποκαλύφθηκε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2018, έφερε στο φως άγρια σφαγή μεταξύ μελών που ανήκουν σε κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών από τα περάσματα του ποταμού. Αιτία της σφαγής ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος που θησαύριζε από τις αμοιβές των απελπισμένων, οι οικονομικές διαφορές μεταξύ των διακινητών για τη μοιρασιά των κερδών. Η συμπλοκή έγινε με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα και μόλις οι δύο Αφγανοί υπήκοοι έπεσαν νεκροί με πολλά τραύματα και χτυπήματα, οι δράστες έκρυψαν τις σορούς τους κάτω από κουβέρτες σε μια τσιμεντένια αποθήκη της περιοχής του νότιου Έβρου.

Η Αστυνομία από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το άγριο έγκλημα, καθώς τα θύματα δεν είχαν το παραμικρό στοιχείο πάνω τους, που να υποδηλώνει ταυτότητα και χώρα προέλευσης, εξήντλησαν όλες τις ανακριτικές μεθόδους να φθάσουν στο ποιοι ήταν. Όταν το κατάφεραν έφθασαν και στους δολοφόνους με τα μαχαίρια. Πρόκειται για έναν υπήκοο Μπαγκλαντές και έναν υπήκοο Πακιστάν.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διακινητές μεταναστών: Πουλούσε είδη παραεμπορίου

Ο κατηγορούμενος ως δράστης από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερνε επί δύο χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αλεξανδρούπολη όπου είχε νοικιάσει και σπίτι. Τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ενώ πουλούσε είδη παραεμπορίου, όπως παιγνίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κομποσχοίνια, λάμπες φακούς και άλλα αξεσουάρ! Όλα αυτά πιθανότατα ενώ συνέχιζε την παράνομη δραστηριότητα της διακίνησης για να δίνει άλλη «λεζάντα» δραστηριοτήτων στις Αρχές.

Στη φυλακή ο δεύτερος

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ως δράστης, ο Πακιστανός βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς έχει συλληφθεί για υπόθεση παράνομης διακίνησης μέσω Έβρου. Τότε βεβαίως δεν γνώριζε κανείς την εμπλοκή του στη διπλή δολοφονία συνεργατών του.

Το περιστατικό

Η Αστυνομία σημειώνει ότι το μεσημέρι της 24-3-2018, εντοπίσθηκαν νεκροί, οι δύο αλλοδαποί , ηλικίας 28 και 32 ετών, στο εσωτερικό κτιρίου που βρίσκεται στον Πόταμο Έβρου. Βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη, κάτω από κουβέρτες, φέροντες τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο, σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Εξακριβώθηκε ότι η διπλή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017. Από την έρευνα αναφέρει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ διακριβώθηκε ότι «δράστες και θύματα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα».

 

Exit mobile version