Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκρέτα Τούνμπεργκ κούκλα: Την ”κρέμασαν” στην Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ κούκλα: Την ”κρέμασαν” στην Ιταλία

Γκρέτα Τούνμπεργκ κούκλα: Μία κούκλα που αναπαριστούσε τη νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, αντίκριζαν κρεμασμένη από μία γέφυρα κυκλοφορίας στην Ιταλία.

Γκρέτα Τούνμπεργκ κούκλα: Μία κούκλα με πλεξούδες, που αναπαριστούσε τη νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αντίκριζαν κρεμασμένη από μία ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας, οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο. Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας». Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, και κατέβασαν το ομοίωμα της Γκρέτα. Η επιλογή της γέφυρας δεν φαίνεται να ήταν τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του πατέρα της θεωρίας για την βαρυτική έλξη και θεωρούμενου ως ιδρυτή της μοντέρνας φυσικής. Η πράξη αυτή, εκτός από την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμιση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε το συμβάν αυτό η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι. «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα, που επονομάζεται «Οι ξύπνιοι». Σε μήνυμά τους στο Facebook και το Twitter ανέφεραν πως «κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

Γκρέτα Τούνμπεργκ κούκλα: Λίγα λόγια για την 16χρονη ακτιβίστρια

Η Γκρέτα Έρνμαν Τούνμπεργκ (πλήρες όνομα: Γκρέτα Τιντίν Ελεονώρα Έρνμαν Τούνμπεργκ, γεννημένη στις 3 Ιανουαρίου 2003 είναι Σουηδή ακτιβίστρια που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης. Η δράση της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η επίμονα επαναλαμβανόμενη διαμαρτυρία της για το κλίμα έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Τον Νοέμβριο του 2018 μίλησε στο TEDxStockholm, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αποτέλεσε βασικό ομιλητή στη Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και τον Ιανουάριο του 2019 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η Τούνμπεργκ έχει λάβει σημαντικά βραβεία και τιμές για τον ακτιβισμό της. Τον Μάρτιο του 2019, τρία μέλη της Νορβηγικής βουλής και δύο της σουηδικής βουλής την πρότειναν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Τον Μάιο του 2019 έγινε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Τάιμ με ένα παγκόσμιο μήνυμα-έκκληση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τον Αύγουστο του 2019 ανακοίνωσε το εγχείρημα ενός υπερατλαντικού ταξιδιού από το Πλίμουθ στη Νέα Υόρκη με ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις