Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας πυροβόλησε: Έριξε πέντε φορές σε σπίτι οικογένειας
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας πυροβόλησε: Έριξε πέντε φορές σε σπίτι οικογένειας

Πατέρας πυροβόλησε: Οι σφαίρες διαπέρασαν τους τοίχους του σπιτιού και μια καρφώθηκε στον καταψύκτη της κουζίνας, ενώ ανήλικα παιδιά ήταν μέσα.

Πατέρας πυροβόλησε: Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στο Λασίθι της Κρήτης για να συλλάβουν έναν 47χρονο πατέρα κτηνοτρόφο, ο οποίος «γάζωσε» με σφαίρες το σπίτι μιας οικογένειας για να «τιμωρήσει» ένα νεαρό που τσακώθηκε με τον γιο του, χωρίς να υπολογίσει ότι μέσα βρίσκονταν οι ανήλικες αδελφές του. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 20χρονος νεαρός, είχε έναν ασήμαντο νεανικό διαπληκτισμό με έναν επίσης νεαρό σε νυχτερινό κέντρο στον Άγιο Νικόλαο της  Κρήτης. Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών, «θόλωσε» όταν ο 20χρονος γιος του τού είπε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι είχε καυγαδίσει με τον συνομήλικό του στο νυχτερινό κέντρο. Άρπαξε το όπλο του και, στις 7:30 το πρωί, έφτασε έξω από σπίτι του νεαρού στον Άγιο Νικόλαο όπου, χωρίς καμία προειδοποίηση, άρχισε να πυροβολεί τους τοίχους!

Στο σπίτι βρίσκονταν ο 20χρονος μαζί με τις δυο αδελφές του, μια 16χρονη και μια μαθήτρια δημοτικού, ενώ οι γονείς τους είχαν πάει σε ένα μνημόσυνο. Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ενώ δεν τραυματίστηκαν από τύχη καθώς οι σφαίρες διαπέρασαν τους τοίχους και μια καρφώθηκε στον καταψύκτη της κουζίνας, πολύ κοντά στην 16χρονη. Ο αδίστακτος «πιστολέρο» πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές και έσπευσε να εξαφανιστεί, αλλά τα στοιχεία του είναι γνωστά καθώς τον αναγνώρισε ο 20χρονος και αναζητείται παντού. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου συγκέντρωσαν πέντε κάλυκες από τον τόπο της επίθεσης και σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του 47χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία.

Ηράκλειο πυροβολισμοί: Ανάλογο περιστατικό λίγες μέρες πριν, την ώρα που γευμάτιζε οικογένεια

Τι κι αν στο – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν έχουμε θρηνήσει στην Κρήτη θύματα από μπαλοθιές; Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι οι συντοπίτες μας οι οποίοι συνεχίζουν να ρίχνουν άσκοπους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανυποψίαστων συνανθρώπων μας. Κάτι τέτοιο συνέβη και λίγες μέρες πριν, στον Καρτερό Ηρακλείου, χωρίς ευτυχώς τραγική κατάληξη: Την ώρα που σε αυλή σπιτιού της περιοχής μια οικογένεια γευμάτιζε, ακούστηκε ένας κρότος κι ελάχιστες στιγμές μετά μια νεαρή μητέρα ένιωσε ένα βλήμα να περνά ξυστά από το χέρι της και να προσγειώνεται στο πάτωμα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο συνολικά 11 άτομα: Μεταξύ αυτών βρισκόταν ένα μωρό, καθώς και άλλα δύο ανήλικα παιδιά! Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε αρχικά στα μέλη της οικογένειας, ακολούθησε ανακούφιση όταν διαπιστώθηκε ότι άπαντες ήταν καλά στην υγεία τους.

Μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, η νεαρή μητέρα ανέφερε ότι το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 6 το απόγευμα. «Καθόμασταν εδώ πέρα γύρω στα 11 άτομα. Ο αδερφός μου ήταν έτοιμος να φύγει μαζί με την οικογένειά του. Εγώ καθόμουν σε μια καρέκλα κι ήταν δίπλα μου ο σκύλος. Κάποια στιγμή ακούστηκε θόρυβος από σφαίρα κι άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά. Ένιωσα ένα κάψιμο εδώ (σ.σ. δείχνοντας το δεξί της χέρι)», δήλωσε αρχικά η γυναίκα, εξηγώντας μας ότι λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα κάθονταν δίπλα της παιδιά της οικογένειας.

Ηράκλειο πυροβολισμοί: Οι δηλώσεις των γονιών της οικογενείας

Όπως πρόσθεσε η μητέρα, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα όπου ενημέρωσε τις Αρχές για το συμβάν. Εξάλλου, η ίδια παρέδωσε, όπως μας είπε, το επίμαχο βλήμα στην ΕΛ.ΑΣ. Το βλήμα επρόκειτο να υποβληθεί σε βαλλιστική εξέταση, ενώ η Αστυνομία αναζητά τον ασυνείδητο που έριξε την μπαλοθιά. «Μια στιγμή ακούω την κόρη μου να λέει “να το βλήμα, εδώ είναι”… Πες ότι χτύπαγε στο κεφάλι κανέναν… Τι θα γινόταν τότε; Την άλλη φορά στην Αθήνα δε σκοτώθηκε ένα παιδί; (σ.σ. αναφέρεται στον τραγικό θάνατο ενός 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα, σε αυλή σχολείου στο Μενίδι, τον Ιούνιο του 2017). Ένα κοριτσάκι δεν είναι ακόμη τραυματισμένο από σφαίρα; (σ.σ. μιλά προφανώς για την 8χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά τον Μάιο από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα)», αναρωτήθηκε ο πατέρας της γυναίκας και παππούς των ανήλικων παιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις