Ολυμπιακός: Μπορεί ο Κεμζούρα να γίνει… Κωστένογλου;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Μπορεί ο Κεμζούρα να γίνει… Κωστένογλου;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Ολυμπιακός: Για δύο παιχνίδια ζήτησαν στον Λιθουανό συνεργάτη του Μπλατ να καθίσει στον πάγκο, αλλά δεν αποκλείεται να του πουν σύντομα ότι γίνεται μόνιμος προπονητής

07.10.2019 | 18:39

Ολυμπιακός: Και τώρα τρέχουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Μετά την απόφαση της απομάκρυνσης του Ντέιβιντ Μπλατ από την τεχνική ηγεσία, πρότειναν στον Κεστούτις Κεμζούρα να αναλάβει στη θέση του. Ο ίδιος δήλωσε στη λιθουανική ιστοσελίδα «15min.lt» ότι θα είναι προσωρινά για δύο παιχνίδια στον πάγκο, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελλείψει άλλου μπορεί να γίνει μόνιμος. Όπως ξεκίνησε ο Νίκος Κωστένογλου στην ΑΕΚ που ήταν για λίγο και όπως όλα δείχνουν θα βγάλει όλη τη χρονιά.

Ο ίδιος ο Κεμζούρα πάντως δήλωσε ότι έπαθε σοκ μόλις άκουσε για την απόλυση του Μπλατ. «Σοκαρίστηκα, ήταν αναπάντεχο» τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του και πρόσθεσε: «Φυσικά η ομάδα δεν έπαιζε όπως όλοι περίμεναν, αν και υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτό. Δε θα πω κάτι καινούριο, αλλά προετοιμαζόμασταν με μισή ομάδα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όταν ήρθαν όλοι, χρειαστήκαμε χρόνο για να καταλάβουν πού βρισκόμαστε».

Κεμζούρα: «Οι ιδιοκτήτες το είδαν διαφορετικά»

Σύμφωνα με τη δική του άποψη, οι αδερφοί Αγγελόπουλου μάλλον βιάστηκαν να πάρουν την απόφασή τους. «Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήθελε αυτά τα αποτελέσματα. Φυσικά κι εμείς ήμασταν δυσαρεστημένοι και σκεφτόμασταν τι αλλαγές θα κάνουμε» είπε ακόμη ο Κεμζούρα και συνέχισε: «Πιστεύαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο, αλλά οι ιδιοκτήτες το είδαν διαφορετικά. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Για αυτό είναι οι ιδιοκτήτες και εμείς πρέπει να ζήσουμε με αυτές τις αποφάσεις. Ήταν σοκ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε».

Όσο για τη συνέχεια ο Λιθουανός τεχνικός υποστήριξε: «Μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα για τα δύο επόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι το καθήκον, αν γίνει κάτι πρέπει να είμαι έτοιμος. Έπρεπε να αναλάβω και να συνεχίσω να δουλεύω. Ο Ντέιβιντ (σ.σ. Μπλατ) μάς έφερε στην ομάδα και του είμαι ευγνώμων, όπως και για πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Μου έδωσε πολλά, αλλά η κατάσταση τώρα είναι τέτοια που δεν γίνεται να τα πετάξω όλα».

Η περίπτωση Μπαρτζώκα

Ο πρώτος προπονητής που σκέφτηκαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Από τη στιγμή μάλιστα που είναι ελεύθερος, θεώρησαν ότι η επιστροφή του θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Αφενός διότι θα πάρει στα χέρια του μια ομάδα που δεν την έχει δημιουργήσει ο ίδιος, αφετέρου επειδή τα χρήματα που μπορούν να προσφέρουν πλέον οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι πολύ λιγότερα από το κασέ τουΈλληνα προπονητή.

Exit mobile version