Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ίντερ – Γιουβέντους 1-2: Αφεντικό στη Serie A με σκόρερ τον Ιγκουαΐν (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ίντερ – Γιουβέντους 1-2: Αφεντικό στη Serie A με σκόρερ τον Ιγκουαΐν (vid)

Ίντερ - Γιουβέντους 1-2: Με γκολ του Ιγκουαΐν στο 80ο λεπτό η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Ίντερ στο «derby d' Italia» και ανέβηκε κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος

Ίντερ – Γιουβέντους 1-2: Ιδανική ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της Serie A είχε η Ίντερ αλλά την έχασε. Στο «derby d’ Italia» με την Γιουβέντους στο «Τζουζέπε Μεάτσα» βολευόταν ακόμη και με την ισοπαλία προκειμένου να μείνει αήττητη. Η «γηραιά κυρία» όμως απέδειξε ότι παραμένει το μεγάλο αφεντικό της Serie A. Πήρε τη νίκη με 2-1 με γκολ του Ιγκουαΐν στο 80′ και από το βράδυ της Κυριακής απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, έτσι όπως έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Ντιμπάλα. Ακολούθησε ένα σουτ του Ρονάλντο στο οριζόντιο δοκάρι, με την Ίντερ να ισοφαρίζει στο 18′ με πέναλτι του Μαρτίνες, έπειτα από χέρι που έκανε ο Ντε Λιχτ. Αυτό που επηρέασε πάντως στη συνέχεια τους γηπεδούχους ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Σένσι στο 34′.

Το δοκάρι και το γκολ του Ιγκουαΐν

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Μπερναντέρσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο 56′ ο Ντιμπάλα νικήθηκε δύο φορές από τον Χαντάνοβιτς. Οι «νερατζούρι» είχαν δοκάρι σε σουτ του Βεσίνο που κόντραρε στον Ντε Λιχτ στο 69′ και στο 80′ συνδυάστηκαν άψογα ο Ρονάλντο, ο Μπετανκούρ και ο Ιγκουαΐν, με τον Αργεντινό να σκοράρει απέναντι από τον Χαντάνοβιτς. Δίκαιο αποτέλεσμα παρόλο που η Ίντερ πίεσε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση δίχως να τα καταφέρει. Έτσι η Γιούβε έφτασε στους 19 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη μεγάλη αντίπαλό της με 18, της οποίας έσπασε και το αήττητο.

ΙΝΤΕΡ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν (54′ Μπαστόνι), Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ντ’Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Σένσι (34′ Βεσίνο), Ασαμόα, Λουκάκου, Λαουτάρο (78′ Πολιτάνο).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (62′ Μπεντανκούρ), Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (62′ Ιγουαΐν), Ντιμπάλα (71′ Εμρέ Τσαν), Ρονάλντο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις