Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μαριάννα Βαρδινογιάννη ”Ελπίδα”: Μαζί με την οικογένειά της στη μεγάλη βραδιά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ”Ελπίδα”: Μαζί με την οικογένειά της στη μεγάλη βραδιά

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ''Ελπίδα'': Η οικογένεια της στάθηκε στο πλευρό της τη μεγάλη βραδιά της ''Ελπίδας'' στο Σούνιο.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ”Ελπίδα”:  Η οικογένεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η κόρη της Χριστιάννα Γουλανδρή με τον σύζυγό της Γιώργο Γουλανδρή, η εγγονή της Μαριάννα με τον σύζυγό της Φίλιππο Λαιμό και η μικρότερη εγγονή της Μαριέττα Γουλανδρή βρέθηκαν στο πλευρό της στη μεγάλη βραδιά της «Ελπίδας» στο Σούνιο. Την Πέμπτη το βράδυ, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο έγινε το σκηνικό για ένα σόου μόδας διεθνούς εμβέλειας, μέσω του οποίου το μήνυμα του συλλόγου «Ελπίδα» μεταφέρθηκε σε όλο τον κόσμο. Ο σύλλογος «Ελπίδα» διοργάνωσε μια μοναδική βραδιά από κάθε άποψη.

Ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος, όπως αυτός του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, έγινε το απόλυτο σκηνικό για ένα διεθνών προδιαγραφών και απήχησης σόου μόδας haute couture, μιας Ελληνίδας σχεδιάστριας που διαπρέπει στο εξωτερικό, της εξαιρετικής Μαίρης Κατράντζου. Η εκδήλωση ξεπερνούσε τα στενά όρια της μόδας. Ηταν ένα συγκλονιστικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός που έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου. Εκεί, στη σκιά του εμβληματικού Ναού του Ποσειδώνα και υπό τους ήχους της μυστηριακής και άκρως υποβλητικής μουσικής ενός άλλου διεθνούς Ελληνα, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, περπάτησαν τα μοντέλα φορώντας τις Haute Couture δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου, μιας συλλογής που παρουσιάστηκε πρώτη φορά την Πέμπτη στο συμπλήρωμα των 10 χρόνων της καριέρας της.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ”Ελπίδα”: Το μήνυμα αγάπης από τα παιδιά

Διαφορετική από τις προηγούμενες συλλογές της σχεδιάστριας, με έμπνευση από την Ελλάδα, αλλά με τρόπο σύγχρονο και οικουμενικό. Η πιο δυνατή στιγμή της βραδιάς ήταν χωρίς αμφιβολία στο τέλος του σόου, όταν τα αποθεραπευμένα παιδιά της Ελπίδας, άλλα πολύ μικρά, άλλα λίγο μεγαλύτερα, παιδιά που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν πιασμένα χέρι-χέρι, ανάμεσα στα μοντέλα, στέλνοντας το πιο χειροπιαστό μήνυμα ελπίδας. Ήταν η στιγμή που το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο σύλλογος Ελπίδα με την πολύχρονη δράση του, έγινε διεθνές. Και συγκίνησε άπαντες.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ”Ελπίδα”: Η οικογένεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο πλευρό της

Στο σόου στο Σούνιο βρέθηκε και η οικογένεια της κυρίας Βαρδινογιάννη, η κόρη της Χριστιάννα Γουλανδρή, ο σύζυγός της Γιώργος Γουλανδρής και οι δυο τους κόρες. Η Μαριάννα Γουλανδρή με τον σύζυγό της Φίλιππο Λαιμό και η μικρότερη Μαριέττα Γουλανδρή. Και οι τέσσερις τους ντυμένες με μοναδικές δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου. Η Χριστιάννα Γουλανδρή με μια δημιουργία με 3D κεντήματα, οι νεαρότερες Μαριάννα Γουλανδρή και Μαριέττα Γουλανδρή με φορέματα με τα φημισμένα prints της Μαίρης Κατράντζου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με μια λευκή δημιουργία, με αρχαιοελληνικές αναφορές, και χρυσά τρισδιάστατα κεντήματα λουλουδιών.

Κυρίες και κύριοι στο κοινό δάκρυσαν τη στιγμή που χειροκροτούσαν όρθιοι τα παιδιά της Ελπίδας που βρίσκονταν στην πασαρέλα και χάριζαν πλατιά χαμόγελα. Βαθιά συγκινημένη και η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη όπως και η Μαίρη Κατράντζου, αγκαλιασμένες στο τέλος του σόου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις