Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πομπέο Αθήνα: Τα ελληνικά της συζύγου στη Μαρέβα Μητσοτάκη και το κοπλιμέντο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πομπέο Αθήνα: Τα ελληνικά της συζύγου στη Μαρέβα Μητσοτάκη και το κοπλιμέντο

Πομπέο Αθήνα: Μαζί πήραν πρωινό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πομπέο Αθήνα: Η Σούζαν Πομπέο υποδέχθηκε με μια λέξη στα ελληνικά την Μαρέβα Μητσοτάκη, όταν έφτασε, για το πρωινό που πήραν μαζί ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε κεντρικό ξενοδοχείο. «Καλημέρα!» είπε χαμογελαστή η σύζυγος του Μάικ Πομπέο στην Μαρέβα Μητσοτάκη και την αγκάλιασε και την φίλησε. Στη συνέχεια η σύζυγος του πρωθυπουργού τη ρώτησε πώς πέρασαν στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, το βράδυ του Σαββάτου και η κ. Πομπέο της απάντησε ότι ήταν υπέροχα.

Η Σούζαν Πομπέο είχε να κάνει ένα κομπλιμέντο τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και για τον σύζυγό της. «Δείχνατε πολύ ωραίοι στις φωτογραφίες χθες», τους είπε, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου. Οι τέσσερίς τους απόλαυσαν το πρωινό με θέα την Αθήνα και ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να δείξει στον Μάικ Πομπέο το υπό κατασκευή νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Πομπέο Αθήνα: Στη Μητρόπολη ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχαν πρωινό σε εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου όπου απήλαυσαν τη θέα της Ακρόπολης και ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στον κ. Πομπέο το υπό κατασκευή κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης – το οποίο ως γνωστόν θα εγκαινιαστεί την 25η Μαρτίου του 2021 για τον εορτασμό των 200ων ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Στον καθεδρικό ναό των Αθηνών έφτασε στις δέκα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μαζί με τη σύζυγό του προκειμένου να εκκλησιαστούν.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού πατέρας Θωμάς Συνοδινός τους ξενάγησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου το οποίο βρίσκεται δίπλα από τη μητρόπολη. Στη συνεχεία ξεκίνησαν περίπατο στην περιοχή της Πλάκας.

Βίντεο: Τι είπε η Σούζαν Πομπέο στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις