Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυρί Θήβας Ρομά: Εξορμήσεις, από τη “γέφυρα του τρόμου”
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρί Θήβας Ρομά: Εξορμήσεις, από τη “γέφυρα του τρόμου”

Πυρί Θήβας Ρομά: Η ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη Ιουλίου με αρχηγό τον 29χρονο, ο οποίος «στρατολόγησε» τα υπόλοιπα μέλη και ήταν υπεύθυνος για τη συνολική δράση της ομάδας.

Πυρί Θήβας Ρομά: Με ορμητήριο τον οικισμό, που βρίσκεται κοντά στη “γέφυρα του τρόμου”, στο Πυρί της Φωκίδας, συμμορία Ρομά, εξαπέλυε ληστρικές εισβολές σε σπίτια κοντά τη Χαλκίδα, με λεία που υπολογίζεται από τα θύματα στα 57.000 ευρώ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χαρακτηριστικό των τεσσάρων μελών της συμμορίας, ηλικίας από 15 έως και 52 ετών, ήταν ότι κανείς τους δεν διέθετε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, για ευνόητους λόγους! Σε ό,τι αφορά την ονομασία “γέφυρα του τρόμου”, αυτή έχει δοθεί καθώς πάρα πολύ συχνά κάποιοι παραβατικοί του οικισμού, παρασύροντας και ανήλικα παιδιά, στήνουν ενέδρες με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενους οδηγούς και τους ληστεύουν σε κάποιες περιπτώσεις τραυματίζοντας τους.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία και των τεσσάρων  μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 52, 31, 29 & 15 ετών, ενώ όπως προέκυψε, δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την έκδοση σχετικών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας. Από τους τέσσερις εμπλεκόμενους, συνελήφθησαν οι δύο. Στη Θήβα ο 31χρονος και στη Χαλκίδα ο 52χρονος. Η ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη Ιουλίου με αρχηγό τον 29χρονο, ο οποίος «στρατολόγησε» τα υπόλοιπα μέλη και ήταν υπεύθυνος για τη συνολική δράση της ομάδας.

Εισβολές εν απουσία των κατοίκων

Ήταν υπεύθυνος, κατά την Αστυνομία, για τους υποψήφιους «στόχους» τους, για τους οποίους προτιμούσε να δρουν πρωινές ώρες, που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, ενώ συγκέντρωνε τη λεία που αποκόμιζαν και αναλάμβανε τη μοιρασιά, στα μέλη. Επίσης  φρόντιζε  την περαιτέρω προώθηση της και ειδικότερα όσον αφορά στα αφαιρεθέντα κοσμήματα, σε περιοχές της Αττικής, με σκοπό την προσκόμιση οικονομικού οφέλους. Προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 28-07 έως και 21-09-2019, εμπλέκονται στη διάπραξη συνολικά 18 κλοπών – διαρρήξεων και 2 αποπειρών κλοπών, σε οικίες, εξοχικές κατοικίες, αποθήκη και γραφεία σε Δροσιά, Φάρο Αυλίδα, Παραλία Αυλίδας, Βαθύ Αυλίδας, Άγιο Μηνά.

Η λεία που αποκόμισαν, μέρος της οποία έχει προωθηθεί σε δίκτυα κλεπταποδόχων στην Αθήνα, περιλαμβάνει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις