Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέθανε σύζυγος πολιτικού: 52χρονη καθηγήτρια “έσβησε” στο ασθενοφόρο
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε σύζυγος πολιτικού: 52χρονη καθηγήτρια “έσβησε” στο ασθενοφόρο

Πέθανε σύζυγος πολιτικού: Δυστυχώς, η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας, όπου και εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πέθανε σύζυγος πολιτικού: Στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων άφησε την τελευταία της πνοή καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία. Η γυναίκα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις 14:29 την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν κολποκοιλιακό διαχωρισμό, μια οξύτατη καρδιακή πάθηση, η οποία θεωρείται ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο από αυτό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο όμως, όπως πληροφορείται το protothema.gr είναι το ένα από τα δύο πανελλαδικά που αν και διαθέτουν θωρακοχειρουργική κλινική, αυτή δεν εφημερεύει. Έτσι, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

Κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά. Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να την διατηρήσουν στη ζωή. Όμως η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο. Τελικά η 52χρονη η οποία ήταν σύζυγος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Μουρμούρα, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου εκεί διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας: Απαιτείται συγκρότηση μιας πλήρους καρδιοχειρουργικής ομάδας Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Στέλιο Τσόχατζη που μίλησε στον 104,6 «το τμήμα της καρδιοχειρουργικής μονάδας της θωρακοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο δεν δουλεύει από το 2017 λόγω απουσίας καρδιοχειρουργών».

«Έχει γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το τμήμα το 2018 με επικουρικούς γιατρούς, συμβασιούχους, όπου προφανώς δύσκολα θα καλύψει ένας συνάδελφος με σύμβαση ένα τέτοιο τμήμα ευθύνης» πρόσθεσε. Όσον αφορά τη στελέχωση της κλινικής ο κ. Τσόχατζης είπε ότι «είναι σε διαδικασία κρίσης η απόφαση για πρόσληψη ενός μόνιμου καρδιοχειρουργού αλλά δεν αρκεί ένας γιατρός απαιτείται η συγκρότηση μιας ομάδας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις