Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Τέλος ο Μπλατ, όπως κάποτε ο Μπαρτζώκας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Τέλος ο Μπλατ, όπως κάποτε ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Την απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μπλατ από την τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, που συνεχίζει με υπηρεσιακό τον Κεστούτις Κεμζούρα, που ήταν βοηθός του Αμερικανοϊσραηλινού

Ολυμπιακός: Ο πρώτος συνειρμός που κάνει κάποιος ακούγοντας για την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ από τον Ολυμπιακό, είναι ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν έτοιμη τη διάδοχη κατάσταση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Λογικό από τη στιγμή που ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα είναι χωρίς ομάδα αυτή την περίοδο. Και ο χρόνος από τότε που έφυγε μέχρι σήμερα είναι αρκετός, διότι ο κόσμος έχει ξεχάσει όσα είχαν συμβεί.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Μπλατ τελείωσε από τον Ολυμπιακό. Η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους κοινή συναινέσει, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για το καλό και των δύο πλευρών. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής είχε αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2018, όμως ούτε εκείνος ούτε η διοίκηση που τον επέλεξε, δικαιώθηκαν από τα αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την τραγική εμφάνιση με την Βιλερμπάν το βράδυ της Παρασκευής (04/06) για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ο Μπλατ φεύγει, ακριβώς όπως και είχε αποχωρήσει και ο Μπαρτζώκας το 2014, έχοντας δώσει μόνο ένα ματς για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

H στιγμή για όλους μας είναι δύσκολη, μιας και χωρίζουν οι δρόμοι μας με έναν σπουδαίο προπονητή και πάνω από όλα έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Είχαμε την τιμή να πορευτούμε με μια από τις  μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ και κερδίσαμε πολλά από την παρουσία του στην ομάδα μας.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπηρέτησε τον σύλλογο με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνηση, σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μας στήριξε σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πήραμε.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε από καρδιάς ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο”.

H δήλωση του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Έπειτα από μια μακρά και σεβαστή συζήτηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και εμένα, αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το καλό και των δύο πλευρών. Το διάστημα της παραμονής μου στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ήταν ουσιώδες και σημαντικό με πολλές έννοιες. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους και την οικογένεια που βρήκα εδώ. Δεν έχω τίποτε άλλο πέρα από σεβασμό για τη διοίκηση, τους παίκτες και το προσωπικό, με το οποίο είχα την ευχαρίστηση να δουλέψω και τους εύχομαι μόνο τα καλύτερα”.

Κεμζούρα υπηρεσιακός

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση προπονητή, με τον μέχρι πρότινος βασικό συνεργάτη του Μπλατ, τον Λιθουανό Κεστούτις Κεσμούρα να παραμένει ως υπηρεσιακός. Οι συνειρμοί με τον Μπαρτζώκα έχουν λογική αλλά είναι άγνωστο αν αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα στις επόμενες μέρες. Εξάλλου, πέρα από τον Μπλατ υπάρχουν αρκετοί παίκτες που φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για το πλάνο της φετινής σεζόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις