Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Diahann Carroll: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 χρονών η διάσημη ηθοποιός
ΚΟΣΜΟΣ

Diahann Carroll: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 χρονών η διάσημη ηθοποιός

Diahann Carroll: Η διάσημη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Λος Αντζελες.

Diahann Carroll: Η Diahann Carroll έφυγε από τη ζωή χθες στο σπίτι της στο Λος Αντζελες, χτυπημένη από τον καρκίνο, στα 84 της χρόνια. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κόρη της, Susan Kay, με δηλώσεις της στο Associated Press. Η υποψήφια για Όσκαρ και τραγουδίστρια ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα ηθοποιός που έπαιξε, σε σίριαλ της αμερικάνικης τηλεόρασης, ρόλο ο οποίος δεν ήταν της «υπηρέτριας».  Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της, η Carroll κέρδισε το βραβείο Tony για το «No Strings» και το βραβείο Ακαδημίας για το «Claudine».

Η Carroll έγινε ευρέως γνωστή για το πρωτοποριακό σίριαλ «Τζούλια». Η Carroll έπαιξε τη Julia Baker, νοσοκόμα στο επάγγελμα της οποίας ο σύζυγος είχε σκοτωθεί στο Βιετνάμ. Η πρωτοποριακή κωμωδία προβλήθηκε από το 1968 έως το 1971. Η ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στις Η.Π.Α. Δε σταμάτησε όμως εκεί, καθώς τη δεκαετία του ‘80 εμφανίστηκε στην επιτυχημένη σειρά «Δυναστεία» για τρία χρόνια, ενώ το 2008 ήταν υποψήφια για Emmy για τον ρόλο της στο «Grey’s Anatomy» το 2008.

Δείτε βίντεο με φωτογραφίες που έφτιαξαν θαυμαστές της λίγο μετά τη δυσάρεστη είδηση.

Diahann Carroll: Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η διάσημη ηθοποιός παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές, αλλά κατάφερε να αποκτήσει μία κόρη, τη Susan Kay, η οποία της χάρισε δύο εγγόνια. Η Κάρολ Νταϊάν Τζόνσον, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, είχε γεννηθεί το 1935 στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε μόντελινγκ μέχρι 15 ετών ενώ φέρεται να ήταν επίσης μοντέλο για μια από τις μαύρες κούκλες Barbie. Στην ηλικία των 19 ετών, κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στο Χόλιγουντ, πλάι στην Ντόροθι Ντάντριτζ στο «Carmen Jones». Βίωσε ρατσισμό και στο Χόλιγουντ και επί σκηνής ως τραγουδίστρια.

Στην αυτοβιογραφία της, είχε περιγράψει λεπτομερώς μια συναυλία όπου ο μαέστρος τής είχε πει πως το κοινό δεν ήθελε να ακούει ένα μαύρο άτομο να τραγουδά. Του αντιμίλησε, κάλεσε την αστυνομία και τελικά ο μαέστρος απομακρύνθηκε από το σόου. Επιστρέφοντας στη μεγάλη οθόνη, πρωταγωνίστησε στο «Porgy and Bess» δίπλα στους Σίντνεϊ Πουατιέ, Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ και Ντόροθι Ντάντριτζ. Επίσης εμφανίστηκε στις ταινίες «Paris Blues» με τον Πολ Νιούμαν και «Hurry Sundown» με τους Μάικλ Κέιν και Τζέιν Φόντα. Οι Χάλι Μπέρι και Άντζελα Μπάσετ είναι ανάμεσα στις ηθοποιούς που την έχουν επικαλεστεί ως έμπνευση για τις καριέρες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις