Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεφωνικές απάτες: Γιατρός “μαϊμού” συνελήφθη “πάνω” στον κάδο απορριμμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Γιατρός “μαϊμού” συνελήφθη “πάνω” στον κάδο απορριμμάτων

Τηλεφωνικές απάτες: Την συνέλαβαν τη στιγμή που παραλάμβανε από κάδο απορριμμάτων σακούλα με χρηματικό ποσό που είχε εναποθέσει μία γυναίκα.

Τηλεφωνικές απάτες: Την ώρα που έκανε… βουτιά σε έναν μεγάλο κάδο σκουπιδιών σε δρόμο της Πάτρας για να πάρει σακούλα με 22.000 ευρώ, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της Αχαϊκής πρωτεύουσας, την 37χρονη “γιατρίνα”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα απατεώνων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραπλανούν τους πολίτες και να αποσπούν χρήματα, επικαλούμενοι κίνδυνο φυλάκισης οικείων τους προσώπων λόγω πρόκλησης σοβαρού τροχαίου! Αυτή τη φορά, ένας άνδρας, άγνωστος ακόμη στις αρχές, τηλεφώνησε, μεταξύ άλλων σε μια γυναίκα στην Πάτρα, προσποιούμενος  χειρουργό ιατρό. Με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της, σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, εξ αιτία του οποίου “έκρινε” ο ίδιος ότι  απαιτείτο άμεση χειρουργική επέμβασή του,  απαίτησε 22.000 ευρώ σε μετρητά προκειμένου όπως είπε να αγορασθούν αναλώσιμα υλικά τα οποία δεν υπήρχαν και ήταν ανάγκη να τα έχει στη διάθεσή του για την επέμβαση!

Της είπε ακόμη να συγκεντρώσει τα χρήματα, να τα τοποθετήσει σε σακούλα και να τα ρίξει, όπως θα έριχνε “σακούλα σκουπιδιών” στον κάδο κοντά στο σπίτι της. Αυτό, για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί κανείς δεν θα έδινε σημασία σε μια γυναίκα που πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια σε ένα κάδο. Ο δεύτερος, για να αποφευχθεί η  από κοντά επαφή με το θύμα για να αποφευχθεί επ’ αυτοφώρω σύλληψη! Οικείοι της γυναίκας, που πληροφορήθηκαν το τηλεφώνημα και τις… οδηγίες για τον κάδο, αντελήφθησαν περί τίνος πρόκειται και ενημερώθηκε η Ασφάλεια της Πάτρας.

Πήγε στον κάδο με προσημειωμένα

Η γυναίκα, παρ ολίγον θύμα, πράγματι με προσημειωμένα χρήματα, πήγε στον κάδο της γειτονιάς της, πέταξε τη σακούλα και αποχώρησε. Λίγο μετά και ενώ οι αστυνομικοί είχαν πάρει θέσεις αθέατοι, πλησίασε η 37χρονη από τη Βουλγαρία, που εμφανιζόταν ως η άμεση συνεργάτης του… χειρουργού, και μπήκε με το κεφάλι μέσα στον κάδο να πιάσει την πεταμένη σακούλα. Μόλις όμως έβγαλε το κεφάλι από τον κάδο, είδε τους αστυνομικούς να της περνούν χειροπέδες.

Η εισπράκτορας του κυκλώματος

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για την εισπράκτορα του κυκλώματος εξαπάτησης, στο οποίο τον σημαντικό ρόλο παίζει ο… γιατρός που παραμένει ελεύθερος και οποίος ενίοτε προσποιείται και τον αστυνομικό! Σε έρευνα που ακολούθησε  σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, στην Πάτρα, όπου διέμενε προσωρινά η 37χρονη,  βρήκαν και κατάσχεσαν διάφορα κοσμήματα, τα οποία είχε αφαιρέσει με την ίδια μεθοδολογία (εξαπάτηση και εναπόθεση των κοσμημάτων σε κάδο απορριμμάτων) από πολίτη, που δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό μέχρι σήμερα.

Γλίτωσε 25.000 ευρώ

Προέκυψε ακόμη ότι η “γιατρίνα”, με τους άγνωστους συνεργούς της, αποπειράθηκαν με την ίδια μεθοδολογία, να αποσπάσουν και από μια ηλικιωμένη γυναίκα το ποσό των 25.000 ευρώ. Κατάλαβε, όμως,  τις προθέσεις τους και δεν τους παρέδωσε τα χρήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις