Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός 5/10/19: Κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα – 27.000 κεραυνοί, η πρόβλεψη της ΕΜΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός 5/10/19: Κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα – 27.000 κεραυνοί, η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Καιρός 5/10/19: Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, αλλά και σταδιακή βελτίωση.

Καιρός 5/10/19: Άστατος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπου θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα δυτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Χθες, σφοδρή κακοκαιρία έπληξε αρκετές περιοχές τις χώρας, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις.

Την Παρασκευή, η κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα, σε ορισμένες η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλή, ενώ σε άλλες ο υδράργυρος σκαρφάλωσε σε ιδιαιτέρως υψηλά για την εποχή επίπεδα. Εντυπωσιακή ήταν η διαφορά θερμοκρασιών σήμερα μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου, ιδίως κατά τις μεσημεριανές ώρες. Στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου, η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ αντίθετα στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι εκτόξευσαν τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σητεία το θερμόμετρο «έγραψε» 30,5 βαθμούς. Από την άλλη, η Φλώρινα είχε θερμοκρασία μόνο 12 βαθμών, ενώ στο Κιλκίς ήταν 14,6 βαθμοί.

Καιρός: Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις εκδηλώθηκαν και εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν έως το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά, στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά, στο Μέτσοβο με 60 χιλιοστά και στη Βυτίνα με 59 χιλιοστά. Εξάλλου, σχεδόν 27.000 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Αστεροσκοπείου, από τους οποίους σχεδόν οι 10.000 πάνω από τη θάλασσα και οι υπόλοιποι πάνω από την ξηρά.

Καιρός 5/10/19: Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην στη Θράκη νεφώσεις με βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις