Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες ξενοδοχεία: “Ναι, υπό όρους” από τους ξενοδόχους για τη φιλοξενία προσφύγων
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες ξενοδοχεία: “Ναι, υπό όρους” από τους ξενοδόχους για τη φιλοξενία προσφύγων

Μετανάστες ξενοδοχεία: Ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν πρέπει να πληγεί το τουριστικό προϊόν.

Μετανάστες ξενοδοχεία: Επιφυλακτικός, αλλά πρόθυμος εμφανίστηκε ο κ. Τάσιος απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας. «Πρέπει να προσέξουμε πως θα κινηθούμε οι ξενοδόχοι. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά θέλει προσοχή για να μη χαλάσει το τουριστικό μας προϊόν. Όταν κάποιος θα δει ότι εκεί που έχει κλείσει να κάνει διακοπές, φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες ίσως το σκεφτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, μιλώντας για την πρόταση της κυβέρνησης για το αντίτιμο ανά άτομο, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι αυτό βρίσκεται στα 12 ευρώ. «Θα είναι η διανυκτέρευση, χωρίς διατροφή. Προφανώς δεν βγαίνει ένας ξενοδόχος με τόσα λεφτά», είπε. Στη συνέχεια, τόνισε ότι τους χειμερινούς μήνες χρειάζεται πετρέλαιο και τα ξενοδοχεία έχουν έξοδα κίνησης και αυτά τα χρήματα θα καθυστερήσουν να δοθούν. Καταληκτικά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, υποστήριξε ότι από ανάλογη εμπειρία του παρελθόντος, το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει μετανάστες την επομένη θα χρειαστεί και ανακαίνιση.

Μετανάστες ξενοδοχεία: Πρόσκληση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνθηκε μέσω δημόσιας πρόσκλησης σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, διερευνώντας τη διαθεσιμότητα ακινήτων, ώστε να προχωρήσει στη μίσθωσή τους. Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην προδημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις