Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Αθήνα: Σφοδρή χαλαζόπτωση – Έρχεται νέο “κύμα” καταιγίδων
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αθήνα: Σφοδρή χαλαζόπτωση – Έρχεται νέο “κύμα” καταιγίδων

Καιρός Αθήνα: Ο καιρός θα παραμείνει ασταθής μέχρι και την Τρίτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη.

Καιρός Αθήνα: Αυτή την ώρα, παρατηρείται σφοδρή χαλαζόπτωση στην Αθήνα. Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός στην Αττική θα είναι σήμερα νεφελώδης. Κατά το μεσημέρι προς το απόγευμα αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ίσως έντονες. Τοπικές μπόρες στην Αττική ενδέχεται να σημειωθούν και τις νυκτερινές ώρες, ενώ ο υδράργυρος, λόγω νοτιάδων, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες να εκδηλώνονται κατά το μεσημέρι. Όσον αφορά ολόκληρη τη χώρα, μας περιμένει ένα πενθήμερο καιρικής αστάθειας, με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Όπως ανέφερε στο δελτίο της ΕΡΤ3 για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, για σήμερα, Παρασκευή, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στη δυτική και τη βορειοδυτική Ελλάδα, καθώς μέχρι το απόγευμα θα εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα. Αιτία για την αστάθεια του καιρού φαίνεται πως είναι ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει περιοχές από τη Βαλτική μέχρι και τη νότια Ιταλία. Αυτό το βαρομετρικό θα προκαλέσει ένα «πέρασμα από μπόρες μέχρι και το τέλος της Παρασκευής», όπως είπε ο κ. Αρναούτογλου. Από τα έντονα φαινόμενα του καιρού, σήμερα θα επηρεαστούν η Θράκη και, κυρίως, οι δυτικές περιοχές της Ελλάδας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει πως καθώς το έδαφος είναι κορεσμένο -από τις χθεσινές βροχές- πιθανώς να συσσωρευτούν ύδατα.

Δείτε τις θερμοκρασίες για σήμερα:

Καιρός: Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Καιρός: Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Βροχές μέχρι και την Τρίτη

«Από το απόγευμα της Παρασκευής τα φαινόμενα εξασθενούν αλλά δεν θα σταματήσουν» ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας ότι αναμένονται και πάλι μπόρες σε αρκετές περιοχές -δυτικά, ηπειρωτικά και νησιωτικές περιοχές, καθώς και στη Θράκη. Από το απόγευμα προς το βράδυ του Σαββάτου, ο καιρός θα επιδεινωθεί και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν πρόσκαιρα και θα επανέλθει για λίγο η ηλιοφάνεια. Ο καιρός την Κυριακή θα είναι καλός, με εξαίρεση ένα σύστημα που θα δώσει μπόρες στα δυτικά, οι οποίες θα επιμείνουν μέχρι το βράδυ. Ο μετεωρολόγος υποστήριξε ότι ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται πολλές βροχές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί και την Τρίτη, εκτός από τα νότια όπου ο καιρός θα «ανοίξει». Από αργά το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν και την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις