Μέτρα για το μεταναστευτικό ΝΔ: “Σε τι διαφέρει η πολιτική της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για το μεταναστευτικό ΝΔ: “Σε τι διαφέρει η πολιτική της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μέτρα για το μεταναστευτικό ΝΔ: O επιχειρηματίας και πολιτευτής της ΝΔ, Γιώργος Τσουκαλαδάκης εξηγεί τις διαφορές, σε ανάρτησή του στο Facebook.

03.10.2019 | 17:22

Μέτρα για το μεταναστευτικό ΝΔ: Στον απόηχο της συνεδρίασης του προ ημερών υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που αποφάσισε συγκεκριμένα βήματα για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, το υπουργείο προστασίας του Πολίτη διαμηνύει πως εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να αποσυμφορηθεί η δομή της Μόριας. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι στο υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου. Όπως σημείωσε μάλιστα «με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό».

O επιχειρηματίας και πολιτευτής της ΝΔ, Γιώργος Τσουκαλαδάκης κατέγραψε, σε ανάρτησή του στο Facebook, τους λόγους για τους οποίος διαφέρει ριζικά ο τρόπος διαχείρισης του μεταναστευτικού από τη σημερινή κυβέρνηση με αυτόν της προηγούμενης.

Γράφει στην ανάρτησή του:

4.5 χρόνια συριζα απελαθήκανε μόλις 1.800 λαθρομετανάστες.

4.5 χρόνια σύριζα είχαμε όχι απλά ανοικτά σύνορα, αλλά προσκλήσεις να έρθουν όλοι εδώ.

4.5 χρόνια συριζα 852 νομικά εμπόδια και καθυστερήσεις στην διαδικασία ασύλου για να μένουν όλοι εδώ και να μην φεύγει κανείς.

4.5 χρόνια συριζα, άπειροι βιασμοί, κακοποιήσεις, φωτιές και αρκετοί νεκροί στα κέντρα υποδοχής που είχε φτιάξει. 4.5 χρόνια συριζα στο μεταναστευτικό στήναμε σόου για πάπα, για νόμπελ ειρήνης και άλλες γελοιότητες. 4.5 χρόνια συριζα μας είχανε πιπιλήσει το μυαλό μας πως είναι ανθρωπιστική κρίση, πρόσφυγες κ.τ.λ. 4.5 χρόνια σύριζα και είχαμε τασίες και μουζάλες να μας λένε κάθε μέρα παραμύθια.

4.5 χρόνια σύριζα είχαμε τα χάλια στην πλατεία Βικτωρίας, στο Ελληνικό αλλά και στον Πειραιά για ένα χρόνο περίπου που μάλλον τα ξεχάσαμε. 4.5 χρόνια σύριζα και μας άφησαν πεσκέσι 75.000 αιτήσεις ασύλου με μηδέν χαρτογράφηση και τις ντροπές της Ευρώπης, τη Μόρια και την Ειδομένη.

Δύο μήνες κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και τελειώνει το θέμα με τους δήθεν πρόσφυγες λέγοντας πως είναι μετανάστες (θα προτιμούσα λαθρομετανάστες αλλά οκ είναι τεράστια η διαφορά). Δύο μήνες κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και δηλώνει (με κόντρα όλη την αντιπολίτευση) πως θα κάνει παντού κλειστά κέντρα. Δύο μήνες κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και δηλώνει (ξεσηκώνοντας την αντιπολίτευση) πως καταργεί το 60-70% της χρονοβόρας διαδικασίας του ασύλου.

Δύο μήνες κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και υποσχέθηκε να φτιάξει παντού κλειστά κέντρα. Δύο μήνες κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και υποσχέθηκε πως με διαδικασίες εξπρές θα έχει απελάσει σε μόλις 14 μήνες 10.000 άτομα.

Exit mobile version