Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μυτιληναίος: Νέα υπερσύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυτιληναίος: Νέα υπερσύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου

Μυτιληναίος: Τον θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ της εταιρείας Μυτιληναίος στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μυτιληναίος: Τον θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ της εταιρείας Μυτιληναίος στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας έθεσε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την επένδυση ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική για την εδραίωση ενός νέου επενδυτικού χάρτη στην χώρα, πλήρως συμβατού με τις κεντρικές επιλογές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας. Όπως τόνισε, η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται και δυο νέες μεγάλες επενδύσεις ύψους 400 εκ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ισχύος 461 μεγαβάτ.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχυθεί το ποσοστό παραγωγής καθαρής ενέργειας από 20% που είναι σήμερα στο 30% έως το 2030. «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δηλώσω ότι η Μυτιληναίος συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα γίνει και αυτή πράσινη». Όπως ανακοίνωσε, έως το 2030 ο τομέας της μεταλλουργίας της ιστορικής Αλουμίνιο και οι άλλες μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Μείωση ρύπων 70% σε σχέση με τους λιγνίτες.

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η βιομηχανική επανάσταση δεν θα υπάρξει εάν δεν έρθει η πράσινη ανάπτυξη, λέγοντας ότι η νέα μονάδα φυσικού αερίου θα μειώσει κατά 70% τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους λιγνίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις