Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σχοινάς χαρτοφυλάκιο: Η “ώρα της κρίσης” για τον Έλληνα υποψήφιο αντιπρόεδρο της Κομισιόν
ΚΟΣΜΟΣ

Σχοινάς χαρτοφυλάκιο: Η “ώρα της κρίσης” για τον Έλληνα υποψήφιο αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Σχοινάς χαρτοφυλάκιο: Ο Έλληνας υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, θα βρεθεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου απόψε.

Σχοινάς χαρτοφυλάκιο: Η ακρόαση το βράδυ (19:30-22:30) του Μαργαρίτη Σχοινά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τις αντιδράσεις για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του -«Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής». Μένει να δούμε κατά πόσο θα υπάρξει κάποια αλλαγή ή προσθήκη στον τίτλο αυτό, σε μια περίοδο που το προσφυγικό επανέρχεται στην κορυφή της ατζέντας. Τα προβλήματα για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την ομάδα της συνεχίστηκαν χθες. Η Γαλλίδα υποψήφια Επίτροπος Βιομηχανίας, Άμυνας και Διαστημικής πολιτικής, Σιλβί Γκουλάρ -που φέρεται να εμπλέκεται σε μια υπόθεση κακοδιαχείρισης κονδυλίων μέσα από εικονικές θέσεις εργασίας για συνεργάτες ευρωβουλευτών- δεν κατάφερε να πείσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που της ζήτησε γραπτές διευκρινίσεις.

Οι ευρωβουλευτές πέρασαν από κόσκινο την Γκουλάρ, αν και έχει επιστρέψει τα χρήματα. Η ίδια υποστήριζε επί τρεις ώρες, μιλώντας σε τέσσερις γλώσσες, ότι δεν έχει καμία ανάμειξη. «Είμαι καθαρή. Σέβομαι την απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Κοινοβουλίου. Αισθάνομαι πολύ ήρεμη και σίγουρη, γιατί όπως σας είπα δεν έχω παραπεμφθεί. Φυσικά και θα σεβαστώ την όποια απόφαση της δικαιοσύνης και από σας ζητώ να σεβαστείτε πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας», τόνισε. Η Γκουλάρ δεν αποκλείεται να περάσει και από δεύτερη ακρόαση και η έγκρισή της αποτελεί μια ακόμη δοκιμασία για την Φον ντερ Λάιεν, μετά το “όχι” του ευρωκοινοβουλίου στις υποψηφιότητες των προτεινόμενων επιτρόπων από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις