Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΜΥ Καιρός: Στην Αθήνα “άνοιξαν” οι ουρανοί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΜΥ Καιρός: Στην Αθήνα “άνοιξαν” οι ουρανοί

ΕΜΥ Καιρός: Η κακοκαιρία χτύπησε και την πρωτεύουσα, το μεσημέρι της Πέμπτης.

ΕΜΥ Καιρός: Η καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με τις βροντές να παίρνουν τη θέση του πρωινού ήλιου. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Στην Αιτωλοακαρνανία πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Η ΕΜΥ, εχθές, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ακραία φαινόμενα. Η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Τα ισχυρά φαινόμενα δεν θα σταματήσουν.

Ραγδαία μεταβολή από τα δυτικά θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ. Σήμερα Πέμπτη (03-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Επισημαίνεται ότι στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. Την Πέμπτη αρχικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

View this post on Instagram

Наконец то дождались!!!!

A post shared by Julia Teska (@teskajulia) on

Από τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα “σαρώσει” τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κατευθυνόμενο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, και ενδεχομένως ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Πηγή βίντεο: iefimerida

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις