Κάνναβη – φυτεία: Κοντεύει να γίνει η εθνική μας καλλιέργεια

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κάνναβη – φυτεία: Κοντεύει να γίνει η εθνική μας καλλιέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κάνναβη - φυτεία: Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρων ξερίζωσε η Αστυνομία στις Σέρρες.

03.10.2019 | 22:49

Κάνναβη – φυτεία: Μοιάζει να έχει… αλλάξει η καλλιέργεια, σε περιοχές της ορεινής Ελλάδας, καθώς από τις αρχές του καλοκαιριού ανακαλύπτονται η μία μετά την άλλη οι φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης! Αυτή τη φορά, μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Σερρών. Για την υπόθεση συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας 35χρονος αλλοδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου αλλοδαπού συνεργού του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και εγκληματική οργάνωση.

Μετά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν συνολικά 1.056 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 2,5 έως 4 μέτρα, που τα καλλιεργούσαν μαζί με συνεργούς τους σε δύσβατη ορεινή περιοχή των Σερρών και τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Εκτιμάται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κάνναβη – φυτεία: Οι αστυνομικοί έχουν χάσει τον λογαριασμό

Ενδεικτικό του πόσες φυτείες κάνναβης έχουν ξεριζώσει σε λίγους μήνες, σε σχεδόν όλες τις δύσβατες ορεινές περιοχές της χώρας, οι κατά τόπους αστυνομικοί, είναι το πρόσφατο ρεπορτάζ της Alpha freepress, το οποίο περιέγραφε την κατάσταση: «Μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Έχουν χάσει το… λογαριασμό στην Αστυνομία με το πλήθος των παράνομων καλλιεργειών φυτειών κάνναβης σε δυσπρόσιτα σημεία σχεδόν όλης της χώρας από τις αρχές του καλοκαιριού.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί που δεν… προλαβαίνουν να ξεριζώνουν δενδρύλλια το ύψος των οποίων φθάνει και τα 2,5 μέτρα, βρέθηκαν σε επιχείρηση σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Ηταν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οι οποίοι, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, βρέθηκαν στη φυτεία των δενδρυλλίων κάνναβης. Μετά από εξερεύνηση, εντοπίστηκε σε δύο, ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, όπου άτομα τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, καλλιεργούσαν -1.415- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως 2 μέτρων περίπου.  Τα δενδρύλλια, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν».

Exit mobile version