Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μπιλ Κλίντον Μόνικα Λεβίνσκι: Η εξομολόγηση της Χίλαρι για τον σύζυγό της
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπιλ Κλίντον Μόνικα Λεβίνσκι: Η εξομολόγηση της Χίλαρι για τον σύζυγό της

Μπιλ Κλίντον Μόνικα Λεβίνσκι: Αν και έχουν περάσει 21 χρόνια από την παράνομη σχέση σχετική αναφορά έκανε η Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Μπιλ Κλίντον Μόνικα Λεβίνσκι: Μπορεί να έχουν περάσει 21 χρόνια από το ερωτικό σκάνδαλο Λεβίνσκι, κι όμως αυτό ακόμα συζητιέται. Σήμερα μάλιστα, σχετική αναφορά έκανε η Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Συγκεκριμένα, η Χίλαρι Κλίντον είπε δημόσια πως η πιο θαρραλέα απόφαση που έχει πάρει ποτέ στη ζωή της, ήταν το να παραμείνει παντρεμένη και να μην πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της, έπειτα από το σκάνδαλο Λεβίνσκι που πήρε τεράστιες διαστάσεις. «Νομίζω ότι το πιο τολμηρό πράγμα που έχω κάνει στην προσωπική μου ζωή, ήταν η απόφαση να παραμείνω στον γάμο μου», είπε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία ήταν καλεσμένη την Τρίτη, στην εκπομπή «Good Morning America». «Δημόσια και σε πολιτικό επίπεδο, το να βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ και να συνεχίζω».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις της 71χρονης Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν ήταν η μοναδική γυναίκα που βίωσε την απιστία στον Λευκό Οίκο. Η ξαφνική αυτή εξομολόγησή της, ξάφνιασε την κόρη της Τσέλσι Κλίντον, η οποία καθόταν δίπλα της, για μια κοινή συνέντευξή τους, με σκοπό την προώθηση του νέου τους βιβλίου τους: «Το Βιβλίο των Θαρραλέων Γυναικών: Αγαπημένες ιστορίες Θάρρους και Δύναμης». «Ω Θεέ μου, είμαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη από την απάντηση της μητέρας μου, που έχω μείνει άφωνη. Είμαι τόσο πολύ περήφανη που είμαι κόρη της», είπε η Τσέλσι Κλίντον. Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παραδέχθηκε ότι είχε (όπως ανέφερε ο ίδιος) «ανάρμοστη σχέση» με την Λεβίνσκι ενώ εργάστηκε στο Λευκό Οίκο το 1995-1996. Η υπόθεση και οι επιπτώσεις της (που περιλάμβανε την παραπομπή του Κλίντον) έγιναν αργότερα γνωστές ως το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι. Τότε και παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, η Χίλαρι Κλίντον έμεινε στο πλευρό του συζύγου της και τον στήριξε. Πολλές φορές μάλιστα πήρε το μέρος του και τον υποστήριξε δημόσια, μέσω συνεντεύξεων της.

Δείτε σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξή της

 Μπιλ Κλίντον Χίλαρι Κλίντον: Λίγα λόγια για τη ζωή της

Ήταν η αγαπημένη μαθήτρια των καθηγητών της στο σχολείο, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστη βαθμολογία…. Η οικογένειά της, αν και έντονα θρησκευόμενη και συντηρητική, πάντα ενίσχυε τις προσπάθειές της για καριέρα στην πολιτική. Αρκεί να παρέμενε στην πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, τους οποίους υποστήριζε όλη της η οικογένεια. Η Χίλαρι έμεινε πιστή στα ρεπουμπλικανικά ιδεώδη της έως τα πρώτα έτη του πανεπιστημίου. Στα χρόνια που πέρασαν, γνώρισε από κοντά μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον το 1972 Η γνωριμία αυτή σε συνδυασμό με την άσχημη τροπή του πολέμου στο Βιετνάμ, την έβαλαν σε σκέψεις. Το 1968, με τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η μετατροπή της σε υποστηρίκτρια των Δημοκρατικών είχε ολοκληρωθεί….

Η οικογένειά της, αν και έντονα θρησκευόμενη και συντηρητική, πάντα ενίσχυε τις προσπάθειές της για καριέρα στην πολιτική. Αρκεί να παρέμενε στην πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, τους οποίους υποστήριζε όλη της η οικογένεια. Η Χίλαρι έμεινε πιστή στα ρεπουμπλικανικά ιδεώδη της έως τα πρώτα έτη του πανεπιστημίου. Στα χρόνια που παρεμβλήθηκαν, γνώρισε από κοντά μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον το 1972 Η γνωριμία αυτή σε συνδυασμό με την άσχημη τροπή του πολέμου στο Βιετνάμ, την έβαλαν σε σκέψεις. Το 1968, με τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η μετατροπή της σε υποστηρίκτρια των Δημοκρατικών είχε ολοκληρωθεί….

Μπιλ Κλίντον Χίλαρι Κλίντον: Το γυναικείο ένστικτο το 1974

Διοργάνωσε διήμερη διαμαρτυρία των φοιτητών του πανεπιστημίου «Wellesley», όπου φοιτούσε. Βλέποντας τις ηγετικές της ικανότητες, πολλοί συμφοιτητές της την αποκάλεσαν «πρώτη γυναίκα πρόεδρο». Το 1971 γνώρισε ένα φοιτητή στη Νομική σχολή του «Yale», όπου συνέχιζε και η ίδια τις σπουδές της. Ήταν ο νεαρός Μπιλ Κλίντον. Προερχόταν και αυτός από πιο συντηρητικές ρίζες, καθώς στην πολιτεία όπου μεγάλωσε, το Αρκάνσας, ο δημοκρατικοί δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς….

Τρία χρόνια αργότερα της έκανε πρόταση γάμου, αλλά η Χίλαρι αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα ζημιωνόταν η καριέρα της. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να χωριστεί, καθώς η Χίλαρι βρήκε δουλειά στην Ουάσινγκτον, ενώ ο Μπιλ επέστρεψε στο Αρκάνσας. Παρέμεναν αγαπημένοι και τελικά απ’ τη δύσκολη θέση τους έβγαλε η ίδια η ζωή. Η Χίλαρι απέτυχε στις εξετάσεις της Νομικής στην Ουάσινγκτον, αλλά πέρασε στις αντίστοιχες εξετάσεις της πολιτείας του Αρκάνσας. Έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη, εγκαταστάθηκε στο πλευρό του Μπιλ και με τη δεύτερη φορά αποδέχτηκε την πρότασή του για γάμο. Όπως δήλωσε και η ίδια αρκετά χρόνια αργότερα, επέλεξε να ακολουθήσει «την καρδιά και όχι το μυαλό» της. Κάτι που όπως απέδειξε η ιστορία,μετανιώνει πικρά…

Μπιλ Κλίντον Χίλαρι Κλίντον: Ένιωθε υπεύθυνη για τις απιστίες του Μπιλ

Το 2014, σε σημειώσεις της βοηθού της από την εποχή που η Χίλαρι ήταν Πρώτη Κυρία, φάνηκε πως η Κλίντον ένιωθε εντελώς προδομένη. Πρόκειται για τα αρχεία που κρατούσε η σύμβουλος του τότε προεδρικού ζεύγους και στενή φίλη της Κλίντον, Νταϊάν Μπλερ. Ο σύζυγος της τελευταίας παρέδωσε τις σημειώσεις της στη Βιβλιοθήκη Ειδικών Συλλογών του Πανεπιστημίου του Αρκανσο το 2000, λίγο μετά το θάνατο της Μπλερ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η Χίλαρι θεωρούσε πως έφερε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις ερωτικές περιπέτειες του Μπιλ Κλίντον. Σε τηλεφώνημά της προς την Μπλερ, η Κλίντον υπερασπίστηκε το σύζυγό της, λέγοντας ότι έκανε λάθος που «έπαιζε» με την «ναρκισσίστρια» και «τρελάρα» Μόνικα Λεβίνσκι, αλλά πιστεύει ότι οδηγήθηκε εκεί εν μέρει από τους πολιτικούς αντιπάλους του, τη μοναξιά της προεδρίας και από τα δικά της λάθη ως συζύγου.

«Πιστεύει ότι δεν στάθηκε αρκετά έξυπνη, αρκετά ευαίσθητη και αρκετά διαθέσιμη και τώρα εκείνος καλείται να πληρώσει τόσο βαρύ τίμημα», έγραφε στις σημειώσεις της η Μπλερ. Μάλιστα, η Κλίντον της εκμυστηρεύτηκε στο ίδιο τηλεφώνημα ότι έλαβε επιστολή από ψυχολόγο, ο οποίος απέδιδε την απιστία του τότε Προέδρου στα παιδικά του χρόνια. Ο Κλίντον είχε μεγαλώσει με τη μητέρα και τη γιαγιά του, με τις δύο γυναίκες να βρίσκονται σε διαρκή κόντρα και στο τέλος η γιαγιά ζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού. Όπως αποκαλύπτει το αρχείο της Μπλερ, η Κλίντον γνώριζε για τις ατασθαλίες του συζύγου της πριν από την εκλογή του, αλλά όπως αμέτρητες γυναίκες στον κόσμο, το έκρυψε κάτω από το χαλί… Τώρα, μάλλον αρχίζει η έκρηξη…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις