Φασουλής Ωνάσης: Βήμα – βήμα η μεταμόρφωση στον Έλληνα μεγιστάνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φασουλής Ωνάσης: Βήμα – βήμα η μεταμόρφωση στον Έλληνα μεγιστάνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Φασουλής Ωνάσης: Με μία πολυαναμενόμενη παραγωγή ξεκινάει η σεζόν 2019-20 στο θέατρο Παλλάς.

02.10.2019 | 12:52

Φασουλής Ωνάσης: Από τις 11 Οκτωβρίου οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν για πρώτη φορά παγκοσμίως στο Θέατρο Παλλάς, ένα πρωτότυπο έργο με θέμα τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση, του Έλληνα που σφράγισε με τη διεθνή του πορεία το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Ο Σταμάτης Φασουλής υπογράφει και σκηνοθετεί την παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω Όλα», που θα αποτυπώσει θεατρικά την προσωπικότητα και τη δράση ενός ανθρώπου που αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς του επιχειρείν και όχι μόνο.

Στην παράσταση του Σταμάτη Φασουλή συμμετέχει θίασος 30 ηθοποιών. Το έργο βασίζεται σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες. Θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση. Στον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού η Ευγενία Δημητροπούλου. Στον ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, βρίσκουμε τον Μέμο Μπεγνή.

Φασουλής Ωνάσης: Βήμα – βήμα η μεταμόρφωση

Η μεταμόρφωση του Σταμάτη Φασουλή σε Αριστοτέλη Ωνάση είναι πολύωρη και απαιτητική.

Το μακιγιάζ του Σταμάτη Φασουλή απαιτεί πολλές ώρες
Προετοιμασία, ειδικό μακιγιάζ, περούκα και φυσικά τα χαρακτηριστικά γυαλιά του Ωνάση

 

Τονίζονται τα φρύδια και «μπαίνουν» σακούλες κάτω από τα μάτια

 

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία.

 

 

Οι πολιτικές συγκρούσεις και οι γυναίκες

Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε με τις διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και δαιμόνιο επιχειρηματικό ένστικτο ήταν τα δύο χαρακτηριστικά του που τον έκαναν να φτάσει στην κορυφή.

«Ωνάσης: τα θέλω όλα» του Σταμάτη Φασουλή
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής / Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός /Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη / Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης / Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Δείτε το βίντεο του iefimerida με τη μεταμόρφωση του Σταμάτη Φασουλή σε Ωνάση

Exit mobile version