Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Έξυπνες λύσεις που θα σε βοηθήσουν

PLUS

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Έξυπνες λύσεις που θα σε βοηθήσουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Δείτε μερικές διακοσμητικές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.

02.10.2019 | 18:00

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Το σπίτι σου είναι ο προσωπικός σου χώρος και το βασίλειο σου. Και όπως κάθε βασίλειο, έτσι και εσύ θέλεις να είναι όμορφα διακοσμημένο και σύμφωνα με το δικό σου γούστο. Πώς, όμως, θα κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει λιγότερο με βομβαρδισμένη αποθήκη και περισσότερο με τα ανάκτορα των ονείρων σου; Σίγουρα το να διακοσμήσετε ακόμα και μια γκαρσονιέρα είναι δύσκολη υπόθεση μιας και μέσα σε έναν μόνο χώρο θα πρέπει να χωρέσετε όλα όσα σε ένα κανονικό σπίτι απλώνονται σε πολλούς χώρους. Η ευημερία της οικογένειας ενισχύεται από μια υγιή ατμόσφαιρα, είτε από θέμα υγιεινής είτε αισθητικής!

Όσο και εντυπωσιακό να είναι το σπίτι μας αν δεν είναι καθαρό και τα πράγματα τακτοποιημένα στη θέση τους ποτέ δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε τόσο αισθητικά όσο και ψυχικά! Η καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία μας! Ένα καθαρό σπίτι σίγουρα μας κάνει και νιώθουμε ηρεμία και χαλάρωση. Ένα ακατάστατο σπίτι προκαλεί υπερένταση. Όλα τα μέλη του σπιτιού πρέπει να φροντίζουν το χώρο που θεωρούν «καταφύγιο» τους. Μπορεί να το θεωρείται αγγαρεία ή μια επιπλέον κούραση μετά την ένταση της ημέρας! Με την ομαδική όμως συνεργασία των μελών του σπιτιού η συνεχής φροντίδα και συντήρησή του δεν θα σας στερήσουν πολύ από τον καθημερινό σας χρόνο!

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Προσέχουμε την είσοδο και δημιουργούμε αντιθέσεις

Γνωρίζετε φυσικά πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο χολ σας, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, είναι ένα τραπεζάκι, μια συρταριέρα ή και ένα όμορφο ραφάκι για να ακουμπάτε σε αυτό τα μικροαντικείμενά σας, όπως είναι τα κλειδιά, η τσάντα και ό,τι άλλο βγάζετε με το που μπαίνετε στο σπίτι σας. Βάλτε ένα όμορφο τραπεζάκι στο χολ σας και διακοσμήστε το με ένα πορτατίφ και άλλα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το γούστο σας. Επίσης, μπορείτε να βάψετε και τους τοίχους του χολ σας με ένα ιδιαίτερο χρώμα ή να βάλετε μια όμορφη ταπετσαρία που θα εντυπωσιάζει όποιον μπαίνει στο σπίτι σας.

Σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι αρκετά μικρό, καλό θα είναι να δημιουργήσετε αντιθέσεις έτσι ώστε όποιος μπαίνει σε αυτό να αισθάνεται ότι μπαίνει σε διαφορετικό δωμάτιο καθώς μετακινείται στο χώρο. Το ίδιο σημαντικό είναι να αισθάνεστε κι εσείς έτσι. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάψετε έντονο κίτρινο τη μια πλευρά του δωματίου και απαλό γαλάζιο την άλλη. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά prints στον κάθε χώρο για να ξεχωρίζουν. Βάλτε, για παράδειγμα, ρίγα στη μια πλευρά και πουά ή φλοράλ στην άλλη. Το χρώμα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε αντιθέσεις στο σπίτι σας.

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Φτιάξτε μια όμορφη τραπεζαρία. Εφόσον το σπίτι σας δεν έχει ξεχωριστό δωμάτιο για να το κάνετε τραπεζαρία, μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε μια στο σαλόνι ή την κουζίνα σας. Μελετήστε τον χώρο και δείτε που θα ταίριαζε ένα όμορφο τραπεζάκι για να τρώτε εσείς και οι φίλοι σας. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή διάθεση. Αν υπάρχει αυτή, όλα τα άλλα γίνονται. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μπαράκι. Μπορεί να μην διοργανώνετε συχνά dinner parties, αλλά σίγουρα θα καλείτε τους φίλους σας σπίτι για ένα ποτό. Μπορείτε να το φτιάξετε σε μια γωνιά του σαλονιού σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος της βιβλιοθήκης σας ή της ντουλάπας.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Ο καλύτερος τρόπος για να είναι πάντα όμορφο το σπίτι σας είναι φυσικά να το έχετε καθαρό και περιποιημένο. Η ακαταστασία δε βοηθάει καθόλου σε όλα τα σπίτια και η αλήθεια είναι πως ένα πράγμα να μην μαζέψετε αμέσως ένα σπίτι δείχνει ακατάστατο.

Πώς να διακοσμήσω το σπίτι μου: Οργάνωση για μια τέλεια καθημερινότητα

Το παν φυσικά είναι η οργάνωση του χώρου σας. Μπορεί να μην έχετε χώρο για συρτάρια και πολλές ντουλάπες αλλά σίγουρα έχετε τοίχους, τους οποίους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να οργανώσετε τέλεια τη ζωή και την καθημερινότητά σας. Μπορείτε φυσικά να βάλετε ράφια στο σαλόνι, ή στο δωμάτιο σας. Αν το δωμάτιό σας είναι τόσο μικρό που μετά βίας χωράει ένα κρεβάτι, μην στεναχωριέστε καθόλου. Φτιάξτε ένα γωνιακό ραφάκι και τοποθετήστε εκεί όλα όσα χρειάζεστε να έχετε δίπλα σας ή ένα όμορφο φωτιστικό.

Βέβαια είναι σημαντικό από την άλλη να μην το παρακάνετε με τα έπιπλα. Σε ένα μικρό σπίτι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σας βολέψουν τα πολύ μεγάλα έπιπλα. Προτιμήστε να βάλετε στο σαλόνι σας έναν καναπέ που δεν πιάνει πολύ χώρο ή δύο πολυθρόνες. Μετά βάλτε μικρά σκαμπό για τους καλεσμένους σας.

Exit mobile version