Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Thomas Cook ΟΑΕΔ: 4.500 θέσεις εργασίας για όσους έπληξε η χρεοκοπία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Thomas Cook ΟΑΕΔ: 4.500 θέσεις εργασίας για όσους έπληξε η χρεοκοπία

Thomas Cook ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας, σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας καταρτίζει ο ΟΑΕΔ.

Thomas Cook ΟΑΕΔ: Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) προχώρησε σε μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων «ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group». Συγκεκριμένα, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 1/10/2019 του διοικητικού του συμβουλίου, την κατάρτιση «ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας ‘Thomas Cook Group’» και προχώρησε στην υποβολή γνώμης προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Σημειώνεται ότι βάσει υπολογισμών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, στα δυόμισι δισεκατομμύρια θα φτάσουν τελικά οι απώλειες για το σύνολο της οικονομίας.  Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας από την πτώχευση του Thomas Cook. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η συνολική, άμεση, ζημία στα καταλύματα της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook αποτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ.  Ωστόσο οι αρνητικές επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνον στις απαιτήσεις του 2019 που δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν. Σύμφωνα με την έρευνα οι εκτιμώμενες απώλειες αφίξεων και διανυκτερεύσεων για τον τουριστικό κλάδο από την πτώχευση του Thomas Cook για το 2020 προσεγγίζουν το 1 δις ευρώ (929.073.511 ευρώ), ήτοι 2.5 δις. ευρώ για όλη την οικονομία με βάση τον τουριστικό πολλαπλασιαστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις