Καιρός αύριο: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Καιρός αύριο: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης (03-10-2019) και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

02.10.2019 | 13:42

Καιρός αύριο: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και καταιγίδες, τις πιθανές χαλαζοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας είναι το Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα, στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, στην κεντρική και δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη δυτική Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Κάποια λίγα φαινόμενα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες δεν είναι άξια εκτενούς αναφοράς γιατί θα είναι εξασθενημένα.

Επιδεινώνεται ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός την Πέμπτη θα αρχίσει να αλλάζει από τα δυτικά, με λίγα σύννεφα στην αρχή και ιδιαίτερα αυξημένη υγρασία, που μπορεί να προκαλέσει και φαινόμενα θαλάσσιας ομίχλης σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται, εκ νέου, στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Σε ό,τι αφορά τον καιρό της Παρασκευής, ο μετεωρολόγος τόνισε ότι στα δυτικά θα είναι άστατος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται βροχές στα βόρεια και, προς το απόγευμα, και στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Αρναούτογλου: Πιθανώς νέο βαρομετρικό από τη Δευτέρα

Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου προκύπτει ότι ο καιρός θα παραμείνει άστατος και το Σάββατο καθώς το απόγευμα αναμένονται νέες βροχές στα βορειοδυτικά και, πιθανώς, σε άλλα, πιο νότια, ηπειρωτικά τμήματα. «Τα στοιχεία επιμένουν για αλλαγή του καιρού από Δευτέρα» προσέθεσε ο κ. Αρναούτογλου, επισημαίνοντας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα φανεί αν ένα νέο βαρομετρικό -από κεντρική Ευρώπη και Ιταλία- θα κινηθεί προς την Ελλάδα, επηρεάζοντας περιοχές της δυτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Exit mobile version