Μεταναστευτικό: Δράμα στη Σελεύκεια Ηγουμενίτσας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

 Μεταναστευτικό: Δράμα στη Σελεύκεια Ηγουμενίτσας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μεταναστευτικό: 16χρονος Αφγανός που είχε τρυπώσει στην καρότσα φορτηγού για να ταξιδέψει λαθραία στην Ιταλία άφησε την τελευταία του πνοή

02.10.2019 | 23:25

Μεταναστευτικό: Μέσα στην καρότσα ενός φορτηγού, όπου είχε μπει κρυφά και κρυμμένος μέσα σε μεγάλη ποσότητα βαμβακόσπορου, έσβησε μαζί με το όνειρό του να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ένας 16χρονος Αφγανός στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας… Την προανάκριση για το δραματικό περιστατικό, που συνέβη στη Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, παρουσία και ενός 19χρονου ομοεθνή του, ο οποίος μπήκε μαζί του στην καρότσα, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της περιοχής.

Τα πρώτα στοιχεία του λυπηρού συμβάντος, αναφέρουν ότι ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία. Από την έρευνα των αστυνομικών και την εξέταση του 19χρονου Αφγανού προκύπτει ότι ο ανήλικος είχε επιβιβαστεί κρυφά στην καρότσα του φορτηγού με τον βαμβακόσπορο, μαζί με τον 9χρονο ομοεθνή του.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μεταναστευτικό: Τρύπωσαν στην καρότσα σε ένα πάρκινγκ

Όπως είπε στους αστυνομικούς, τρύπωσαν στην καρότσα, όταν ο οδηγός, που δεν είχε ιδέα για το συμβάν, ερχόμενος από Μαγνησία προς Ηγουμενίτσα, σταμάτησε προσωρινά σε ένα παρκινγκ στην Εγνατία Οδό. Να ξεκουραστεί. Και οι δύο Αφγανοί, ζούσαν το τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα και έψαχναν να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα για άλλη χώρα της Ευρώπης. Όταν ο οδηγός έφτασε στη Νέα Σελεύκεια στάθμευσε το φορτηγό σε πάρκινγκ καθώς το πρωί θα αναχωρούσε με το πλοίο για Ιταλία.

Ξαφνικά, όμως, ο 16χρονος έχασε τις αισθήσεις του από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν και ο φίλος του άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις κραυγές αγωνίας από το φορτηγό και κάλεσαν την Αστυνομία.  Αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο βρήκαν τον 19χρονο εγκαίρως όμως για τον 16χρονο ήταν ήδη αργά. Ο ίδιος ο 19χρονος τόνισε στην κατάθεσή του πως ο οδηγός δεν είχε γνώση για τις πράξεις τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το δραματικό συμβάν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ, όπου αναφέρονται τα εξής: «Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για περιστατικό εντοπισμού νεκρού ανήλικου αλλοδαπού, βραδινές ώρες στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, σε καρότσα φορτηγού που μετέφερε βαμβακόσπορο. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο ανήλικος είχε επιβιβαστεί μαζί με ομοεθνή του στο φορτηγό, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Μαγνησία με ενδιάμεσο προορισμό την Ηγουμενίτσα και τελικό την Ιταλία. Για την υπόθεση αναμένονται αποτελέσματα ιατροδικαστικής εξέτασης».

Exit mobile version