Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: Εικόνες χάους με ουρές στις στάσεις λεωφορείων
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: Εικόνες χάους με ουρές στις στάσεις λεωφορείων

Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι πολίτες βιώνουν μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου στο κέντρο της Αθήνας.

Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: “Παρέλυσε” η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας την οποία κήρυξαν οι εργατικές ομοσπονδίες και τα συνδικάτα. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απεργούν κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο φέρνει σειρά αλλαγών στα εργασιακά -μεταξύ αυτών και τη δημιουργία μητρώου οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης καταγράφονται εικόνες χάους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Λίγη ώρα νωρίτερα, προκλήθηκε και ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι.

Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: Απόγνωση και κορναρίσματα

Τα σοβαρότερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ, καταγράφηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, την Αλεξάνδρας, τον Κηφισό, την Κατεχάκη, την Ποσειδώνος, τη Μεσογείων και την Κηφισίας. Παρά ταύτα, το απεργιακό μπλακ άουτ επηρέασε και περιοχές των προαστίων, όπου επίσης προκλήθηκαν μποτιλιαρίσματα. Στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί ηχούν διαρκή κορναρίσματα οδηγών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, την τελευταία ώρα τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καταγράφονται στον Κηφισό, στη Βασιλίσσης Σοφίας και στην άνοδο της Συγγρού. Την υπομονή των οδηγών δοκιμάζουν, εκ νέου, και οι κλειστοί δρόμοι -λόγω της πορείας- στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: Εικόνες χάους στις στάσεις λεωφορείων

Πέρα από τους οδηγούς, η απεργία ταλαιπωρεί και το κοινό που μετακινείται με λεωφορεία και τρόλεϊ. Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας και θα λειτουργούν κανονικά από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 9:00 το βράδυ.

Παρά ταύτα, λόγω της κίνησης στους δρόμους και των καθυστερήσεων στα δρομολόγια, οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ γέμισαν από εξοργισμένους πολίτες. Να σημειωθεί ότι στάση εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα τραμ, οι συρμοί του οποίου θα κινούνται κανονικά μέχρι και τις 3:00 το μεσημέρι. Έπειτα τα δρομολόγια θα παύσουν, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης.

Απεργία ΜΜΜ 2/10/19: Ποια ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό καθώς και στα τραίνα (ΟΣΕ) και στον Προαστιακό. Σήμερα απεργούν επίσης και οι εργαζόμενοι στα πλοία, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνουν δρομολόγια πλοίων σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, με την απεργία να ισχύει από τις 00:01 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, η απεργία αφορά όλα τα πλοία όλων των κατηγοριών που βρίσκονται στα τρία λιμάνια της Αττικής.

Απεργία: Μεγάλη η συμμετοχή συνδικάτων

Πέρα από τους εργαζόμενους στις μεταφορές, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 5ωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 15:00. Η απεργία της ΠΟΕΔΗΝ επηρεάζει νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι υπάλληλοι στις τράπεζες (ΟΤΟΕ), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Επιπλέον, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κάλεσε μάλιστα όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, με τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τις 14:00), αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Με τη σειρά της η ΟΛΜΕ θα κάνει τρεις ώρες στάση εργασίας, ενώ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 13:00, στο υπουργείο Παιδείας, με νέα τρίωρη στάση.

Πηγή φωτογραφιών: InTimeNews, Eurokinissi

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις