Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1: Η αποβολή του Μπενζιά και η ευκαιρία του Μεριά (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1: Η αποβολή του Μπενζιά και η ευκαιρία του Μεριά (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 3-1: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Σεμέδο στο Βελιγράδι, αλλά έχασε 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα λόγω της αποβολής του Μπενζιά στο 57' και της μεγάλης ευκαιρίας που έχασε ο Μεριά στο 85'

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1: Κι όμως, θα μπορούσε να φύγει νικητής από το Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο «Ράικο Μίτιτς» και ίσως αυτό το αποτέλεσμα να τον αφήσει εκτός Ευρώπης στο φινάλε των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με ένα τυχερό γκολ του Σεμέδο στο 37′ και παρά την αποβολή του Μπενζιά στο 57′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη με την ευκαιρία που έχασε ο Μεριά στο 85′ μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, παρόλο που ξεκίνησε χωρίς τους Ομάρ, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε. Το rotation λειτούργησε και ο Σεμέδο σε ένα γύρισμα από αριστερά προς την αντίπαλη εστία είδε τον Μπόργιαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο τελείωσε με τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ, αλλά στην επανάληψη τα πράγματα ξεκίνησαν στραβά.

Τραβηγμένη η αποβολή

Ο Μπενζιά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57′ για μαρκάρισμα πάνω στον Μάριν. Το φάουλ υποδείχτηκε σωστά, αλλά η αποβολή ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολική. Το 1-1 έγινε στο 62′ έπειτα από λάθος του Μεριά, που έδωσε την ευκαιρία στον Βούλιτς να εκτελέσει από ιδανική θέση. Ο Τυνήσιος αμυντικός έκανε κι άλλη γκάφα στο 85′, όταν σε πάσα πάρε – βάλε από τον Ποντένσε, έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Σε λιγότερο από δύο λεπτά είχε γίνει το 2-1 με κεφαλιά του Μιλούνοβιτς, έπειτα από κόρνερ του Μάριν και στο 90′ ήρθε η σειρά του Μποάκιε με κεφαλιά, πάλι από κόρνερ, να διαμορφώσει το τελικό 3-1. Πολύ κακό φινάλε τη στιγμή που η απόδοση της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου ήταν εξαιρετική.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (62’ Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μπενζιά, Μασούρας (79’ Ελαμπντελαουί), Γκερέρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις