Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΥΠΕΞ «μαύρες μίζες»: Εξαρθρώνεται μεγάλο κύκλωμα – Πρωταγωνιστής, υπάλληλος του υπουργείου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΥΠΕΞ «μαύρες μίζες»: Εξαρθρώνεται μεγάλο κύκλωμα – Πρωταγωνιστής, υπάλληλος του υπουργείου

ΥΠΕΞ «μαύρες μίζες»: Οι Ινδοί κάτοχοι βίζας Σένγκεν από το Ελληνικό Προξενείο στο Νέο Δελχί, αντί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, φέρονται να εντοπίστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό.

ΥΠΕΞ «μαύρες μίζες»: Λαβράκι έβγαλαν οι ελληνικές προξενικές Αρχές, μετά από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιούσαν μυστικά επί μήνες. Όπως αποκαλύπτεται, το κύκλωμα εξέδιδε «μαύρες βίζες», ενώ η δράση του είχε φτάσει μέχρι το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στις αρχές του φετινού καλοκαιριού ο πρόξενος της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, Γιώργος Οικονόμου, εντόπισε έναν υπάλληλο του Διοικητικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών να έχει χορηγήσει σε Ινδούς, μέσα σε διάστημα δυο μόλις βδομάδων, 500 βίζες, υποτίθεται με προορισμό την Ελλάδα. Αν και ο πρόξενος έδωσε εντολή να ακυρωθούν οι βίζες, κάποιοι από τους Ινδούς κατόχους -ανάμεσα τους και νέοι 20 ετών- κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι και το Μεξικό αντί για την Ελλάδα.

Άλλωστε, χρόνια τώρα οργιάζουν οι φήμες για μεγάλο δίκτυο βίζας μεταξύ του Ελληνικού προξενείου-Νέου Δελχί-Ντουμπάι, εκεί όπου βρίσκεται ένας Ινδός ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του δικτύου. Ο Ινδός, φέρεται να στέλνει υπερατλαντικά εμβάσματα σε συνεργαζόμενους υπαλλήλους, μέχρι και στο αεροδρόμιο Αθηνών.

“Μαύρες μίζες”: Πάνω από 200 συλλήψεις

Ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση των αμερικανικών αρχών με τη συμβολή ειδικών πρακτόρων του FBI στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 200 Ινδοί, που είχαν προμηθευτεί βίζες με προορισμό την Ελλάδα. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην ινδική κοινότητα Ελλάδος και σε διεθνείς προξενικούς κύκλους. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Θέμα, ο Έλληνας νεαρός πρόξενος που αποκάλυψε την υπόθεση δέχεται απειλές από πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Ακολούθησε με καθυστέρηση τον Ιούνιο έρευνα από δυο υπαλλήλους του Ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών και από τότε ο υπάλληλος που φέρεται να χορήγησε τις 500 «μαύρες βίζες» επέστρεψε στην Ελλάδα «με αναρρωτική άδεια», χωρίς όμως να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ίδιος υπάλληλος είχε εντοπιστεί πέρυσι να διαθέτει ψεύτικο πτυχίο, χωρίς όμως να υποστεί κυρώσεις, καθώς συνέχισε να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του. Για την ιστορία, κάθε ελληνική «μαύρη βίζα» στοιχίζει 500.000 ινδικές ρουπίες (1 euro= 78 ρουπίες). Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις