Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φρανσουά Ολάντ – Κάρλα Μπρούνι: Τι της είπε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό (vid.)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρανσουά Ολάντ – Κάρλα Μπρούνι: Τι της είπε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό (vid.)

Φρανσουά Ολάντ - Κάρλα Μπρούνι: Τι είπε ο Γάλλος πολιτικός και την άφησε άναυδη την ώρα που έλεγαν το τελευταίο ''αντίο'' στον Ζάκ Σιράκ.

Φρανσουά Ολάντ – Κάρλα Μπρούνι:  Περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι, ανάμεσά τους 80 ηγέτες από όλο τον κόσμο, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Ζακ Σιράκ μετά το θάνατό του στις 26 Σεπτεμβρίου του 2019. Αυτό όμως που τρέλανε τους χρήστες του Twitter στη Γαλλία ήταν ένα ερώτημα: τι στο καλό είπε ο Φρανσουά Ολάντ στην Κάρλα Μπρούνι και την άφησε… κάγκελο. Ο Φρανσουά Ολάντ στεκόταν δίπλα στην Κάρλα Μπρούνι και τον σύζυγό της, Νικολά Σαρκοζί, στην τελετή για το ύστατο χαίρε στον Ζακ Σιράκ. Κάποια στιγμή, ο Ολάντ κάτι είπε στην Μπρούνι και εκείνη έμεινε με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια διάπλατα. Η έκφρασή της ήταν κάτι ανάμεσα στο σοκ, την προσβολή και την έκπληξη. Τι είχε ακούσει μόλις όμως;

Μόλις δημοσιεύθηκε το βίντεο, οι Γάλλοι χρήστες του Twitter άρχισαν να μαντεύουν τι μπορεί να προκάλεσε αυτή την αντίδραση της Κάρλα Μπρούνι. Οι πιο κακεντρεχείς πίστεψαν ότι εκείνη ήταν η στιγμή που η Κάρλα Μπρούνι έμαθε ότι πέθανε ο Ζακ Σιράκ. Απάντηση στο μυστήριο έδωσε τελικά ο δημοσιογράφος Ζερόμ Μπεγκλέ, που είπε ότι επικοινώνησε με την Κάρλα Μπρούνι και τη ρώτησε τι της είπε ο Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγος του Σαρκοζί την ενημέρωσε ότι η συζήτηση αφορούσε κάτι απλό, την κατάσταση της υγείας της Μπερναντέτ Σιράκ, της χήρας του Ζακ Σιράκ.

Δείτε εδώ την αντίδραση της Κάρλα Μπρούνι

Ζάκ Σιράκ: Ο αποχαιρετισμός της Γαλλίας στον εμβληματικό πολιτικό

Κατάμεστη η παρισινή εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου, στην οποία τελέστηκε η κηδεία του Γάλλου πολιτικού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Παρουσία περίπου 80 ξένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πλήθους κόσμου, η Γαλλία αποχαιρέτισε σήμερα τον πρώην πρόεδρο της χώρας,  Ζακ Σιράκ. Στην κηδεία δεν παρέστησαν η αρχηγός της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, όπως και άλλα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικός Συναγερμός», τα οποία θεωρήθηκαν «personae non gratae» από την οικογένειά του εκλιπόντος, όπως υποστηρίζει ο γαλλικός Τύπος. Η Λεπέν έσπευσε να εκφράσει την έντονη δυσφορία της για την «πόρτα» που έφαγε από την οικογένεια Σιράκ.

Η ταφή του Ζάκ Σιράκ έγινε στο κοιμητήριο του Μονπαρνάς στο Παρίσι, δίπλα στην κόρη του Λοράνς, η οποία πέθανε το 2016. Ο Ζακ Σιράκ διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας για δώδεκα συνεχόμενα έτη, δύο φορές πρωθυπουργός και δήμαρχος του Παρισίου από το 1977 έως το 1995. Υπήρξε ο δεύτερος μακροβιότερος πρόεδρος της Γαλλίας μεταπολεμικά, μετά τον Φρανσουά Μιτεράν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις