Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη σκάφους με ναρκωτικά: Το Λιμενικό έβγαλε λαβράκι – Ένας τόνος κάνναβης (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη σκάφους με ναρκωτικά: Το Λιμενικό έβγαλε λαβράκι – Ένας τόνος κάνναβης (vid)

Καταδίωξη σκάφους με ναρκωτικά: Η μεγάλη επιχείρηση στήθηκε τις προηγούμενες ώρες από ξηράς, θαλάσσης και αέρος στην ευρύτερη περιοχή των Βόρειων Σποράδων.

Καταδίωξη σκάφους με ναρκωτικά: Εκατόν τρία κιβώτια, με πάνω από ένα τόνο κάνναβη, εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου. Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος μετά τη σύλληψη ενός Αλβανού υπηκόου, που επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος ανοιχτά του Αγκιστρίου. Η μεγάλη επιχείρηση στήθηκε τις προηγούμενες ώρες από ξηράς, θαλάσσης και αέρος στην ευρύτερη περιοχή των Βόρειων Σποράδων, με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων σκύλων και βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Επρόκειτο για το δεύτερο σκάφος που αναζητούσε η ελληνική ακτοφυλακή και φέρεται ότι μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία.

να ακόμα ταχύπλοο, που φέρεται ότι κι αυτό να μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία, ακινητοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 27/09 από το Λιμενικό μετά από καταδίωξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στα νότια της Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθησαν και τρεις Αλβανοί υπήκοοι. Οι αρχές γνώριζαν τις κινήσεις των δύο φουσκωτών σκαφών όμως περίμεναν να φθάσουν στην Ελλάδα και να τα ακινητοποιήσουν προκειμένου να φθάσουν και στους συνδέσμους τους στη χώρα μας. Όμως το γεγονός ότι το ένα από τα δύο φουσκωτά καταδιώχθηκε από την Ελληνική Ακτοφυλακή είχε ως αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση των ελεύθερων σκοπευτών της Μ.Υ.Α οι οποίοι ακινητοποίησαν από το ελικόπτερο, το ταχύπλοο, αλλά και της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού.

Καταδίωξη σκάφους με ναρκωτικά: Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις