Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο χειρότερος προπονητής ever
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο χειρότερος προπονητής ever

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει καταφέρει να είναι με βάση τους αριθμούς ο τεχνικός με τα χειρότερα νούμερα τα τελευταία 30 χρόνια και φυσικά στη μετά Φέργκιουσον εποχή

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αν τελείωνε τώρα η συνεργασία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα ήταν με διαφορά ο χειρότερος προπονητής τα τελευταία 30 χρόνια και όχι μόνο. O 46χρονος Νορβηγός προπονητής μετράει μόλις 9 πόντους στο πρωτάθλημα της Premier League ύστερα από 7 αγωνιστικές, που είναι οι χειρότεροι αριθμοί από τότε που αποχώρησε από την ομάδα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η εικόνα της Γιουνάιτεντ στο 1-1 με την Άρσεναλ το βράδυ της Δευτέρας ήταν τραγική από όλες τις πλευρές. Διόλου τυχαίο ότι πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν εδώ και τρεις δεκαετίες, δηλαδή από την περίοδο  1989-90, πριν ακόμη ιδρυθεί η Premier League. Το πιο άσχημο μάλιστα είναι ότι η κατάσταση δεν μοιάζει αναστρέψιμη έτσι όπως είναι φτιαγμένη η ομάδα. Δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει χάσει την έντονη προσωπικότητά της και δεν την υπολογίζει σοβαρά κανείς στο Νησί.

Χειρότερος από Μουρίνιο και Μόγιες

Ο Σόλσκιερ δεν μπορεί να μπει ούτε στη ζυγαριά με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Ντέιβιντ Μόγες, που έφεραν την Γιουνάιτεντ πολλά χρόνια πίσω με τα καμώματά τους. Διόλου τυχαίο ότι και οι δύο έκτοτε είναι ουσιαστικά άνεργοι. Ο Πορτογάλος έχει γίνει τηλεσχολιαστής και ο Σκωτσέζος δούλεψε τελευταία φορά τη σεζόν 2017-18 στην Γουέστ Χαμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τους κατέστρεψαν. Η λογική πάντως λέει ότι όταν ο Σόλσκιερ ξεμπερδέψει από το «Ολντ Τράφορντ», θα βρει τουλάχιστον δουλειά στην Μόλντε.

Ο Νορβηγός έχει το χειρότερο ρεκόρ από τη μέρα που έφυγε ο σερ Άλεξ, ενώ γενικότερα τα ποσοστά του είναι απογοητευτικά. Για την ακρίβεια, από τότε που ανέλαβε τα ηνία, έχει ποσοστό νίκης 29% με μόλις 5 νίκες σε 17 παιχνίδια! Είναι δηλαδή με βάση τους αριθμούς και την εικόνα χειρότερος από τους Ζοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φαν Χαλ, και Ντέιβιντ Μόγες. Μάλιστα ο Μόγες έχει το καλύτερο ποσοστό από όλους με 58% και δέκα νίκες, με τον “Special One” και τον Φαν Χαλ να είναι στο 52%. Ο Σόλσκιερ είναι χειρότερος στο πρωτάθλημα από τον Μουρίνιο, καθώς έχει 49 κερδισμένους βαθμούς σε 28 παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο που είχε 51 βαθμούς στους ίδιους αγώνες.

Ποιος είναι ο επόμενος;

Για τους μυημένους στο αγγλικό ποδόσφαιρο ο Σόλσκιερ είναι θέμα χρόνου να τελειώσει από τη Γιουνάιτεντ. Αργά ή γρήγορα, που είναι και το πιθανότερο, θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Όμως η επιλογή του επόμενου προπονητή με ποια κριτήρια θα γίνει; Και ποιος θα δεχτεί να βρεθεί στην ίδια θέση με τους προηγούμενους, όταν έχει δει να αποτυγχάνουν ο Μουρίνιο και ο Φαν Χάαλ; Πραγματικά, η Γιουνάιτεντ δεν έχει περάσει ακόμη τα πιο δύσκολα στη μετά Φέργκιουσον εποχή. Το μέλλον παραείναι δυσοίωνο…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις