Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις 2019 τελευταία νέα: Παράταση ή τελευταία ευκαιρία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις 2019 τελευταία νέα: Παράταση ή τελευταία ευκαιρία

120 δόσεις 2019 τελευταία νέα: Ώρα μηδέν για τις 120 δόσεις αλλά και τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών, καθώς έχει προγραμματιστεί η τελική σύσκεψη της ελληνικής πλευράς με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών.

120 δόσεις 2019 τελευταία νέα: Για τις 120 δόσεις, αυτό που ουσιαστικά θα αποφασιστεί είναι το διάστημα της παράτασης, αν και υπάρχουν ορισμένες εισηγήσεις για λήξη της προθεσμίας, κανονικά σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σχεδόν σίγουρα όμως, θα δοθεί παράταση για κάποιες ημέρες, έτσι ώστε να προλάβουν όσοι το αποφάσισαν την τελευταία εβδομάδα. Πάντως, παρά τις διαρροές περί παράτασης ως το τέλος Οκτωβρίου, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για την πάγια ρύθμιση, η βελτίωση της οποίας χαρακτηρίζεται από την ελληνική πλευρά ως αναγκαία συνθήκη για να πετύχουν και οι 120 δόσεις, τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σύγκλιση, ειδικά μετά την υποχώρηση των ξένων τεχνοκρατών στο θέμα των περιουσιακών κριτηρίων, ωστόσο το επιτόκιο που θα επιβαρύνει όσους ξαναμπαίνουν στη ρύθμιση, παραμένει σε εκκρεμότητα. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι η νέα πάγια ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο κι ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να μην συμπεριληφθεί στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά σε άλλο που θα έρθει στη Βουλή προς το τέλος του έτους.

Δεύτερη ευκαιρία: Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους Έλληνες τεχνοκράτες είναι η μετάβαση στο περιβάλλον της νέας Οδηγίας 1023/2019, η οποία πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 20 Ιουνίου, αλλά «χάθηκε» λόγω προεκλογικής περιόδου. Η Οδηγία αυτή είναι επί της ουσίας το πλαίσιο για το νέο Εξωδικαστικό, όπως θα λειτουργεί σε όλα τα κράτη- μέλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας «2ης ευκαιρίας» σε όσους ατύχησαν επαγγελματικά, δημιουργώντας χρέη στο Δημόσιο και στις τράπεζες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις