Κίνα δραπέτης: Drone τον εντόπισε ενώ κρυβόταν για 17 χρόνια

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα δραπέτης: Drone τον εντόπισε ενώ κρυβόταν για 17 χρόνια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Κίνα δραπέτης: Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια διέφευγε της σύλληψης ένας φυγάς αλλά τελικά τον έπιασαν με τη βοήθεια drones που εντόπισαν το κρησφύγετό του.

30.09.2019 | 14:28

Κίνα δραπέτης: Ο 63χρονος δραπέτης κρυβόταν σε μια σπηλιά μόλις 2τ.μ. Είχε συλληφθεί o δραπέτης  για εμπορία γυναικών και παιδιών στην Κίνα, ενώ δραπέτευσε το 2002. Από τότε τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα. Στον εντοπισμό και τη σύλληψή του, οποίος αναζητούνταν επί 17 χρόνια, προχώρησε η αστυνομία της Κίνας. Οι αρχές της χώρας χρησιμοποίησαν drones για την αναζήτηση του φυγά και τον εντόπισαν να ζει, κρυμμένος, μέσα στη σπηλιά. Ο 63χρονος Song Jiang είχε καταφέρει να δραπετεύσει από τις φυλακές της περιφέρειας Σικουάν το 2002, αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για την εμπορία γυναικών και παιδιών.

Η αστυνομία της περιφέρειας Γιουνάν, στη νότια Κίνα, ανέφερε πως είχε λάβει κάποια στοιχεία για το σημείο που κρυβόταν ο φυγάς και υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει drones για το «κλείδωμα» του σημείου στο οποίο βρισκόταν, καθώς η περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσβατη. Ο άντρας εντοπίστηκε μέσα στη μικρή του σπηλιά και συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η χρόνια απομόνωσή του, δεν του επέτρεπε να μιλήσει κανονικά και να επικοινωνήσει σωστά με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χρησιμοποιούσε πλαστικά μπουκάλια για να πίνει νερό από ένα ποτάμι, ενώ άναβε φωτιά, χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων. Με δυσκολία, κατάφερε τελικά να ομολογήσει πως δραπέτευσε πριν 17 χρόνια.

Κίνα δραπέτης: Ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε τον φυγά

Έκτοτε ο 63χρονος κρυβόταν σε μια μικρή σπηλιά σε ορεινή περιοχή κοντά στη γενέτειρά του στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, αποκομμένος από κάθε ανθρώπινη επαφή. Όλα αυτά μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, που η αστυνομία του Γιουνάν έλαβε, όπως ανέφερε στο λογαριασμό της στο WeChat, πληροφορίες για το που κρύβεται ο φυγάς και άρχισε τις έρευνες. Αφού τον εντόπισαν οι αστυνομικοί τον συνόδεψαν στο περιπολικό για τη μεταφορά του πίσω στη φυλακή.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η αστυνομία της περιφέρειας Γιουνάν σε πρώτο στάδιο είχε ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Όταν όμως αυτές αποδείχθηκαν άκαρπες, επιστρατεύτηκαν drones που εντόπισαν μπλε ατσάλινες πλάκες καθώς και ίχνη απορριμμάτων σ’ ένα σημείο. Αστυνομικοί πλησίασαν πεζή και βρήκαν τον φυγά στη μικρή σπηλιά, τον συνέλαβαν και τον έστειλαν πίσω. Λόγω του ότι είχε να μιλήσει σε άνθρωπο εδώ και πολλά χρόνια η επικοινωνία του φυγά με τους αστυνομικούς ήταν δύσκολη στην αρχή. Κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν, σύμφωνα με το BBC, ότι ο φυγάς χρησιμοποιούσε πλαστικά μπουκάλια για να μεταφέρει στο λημέρι του νερό από ένα ποτάμι.

Exit mobile version