Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Forever 21 πτώχευση: Κλείνουν εκατοντάδες καταστήματα
ΚΟΣΜΟΣ

Forever 21 πτώχευση: Κλείνουν εκατοντάδες καταστήματα

Forever 21 πτώχευση: H εταιρεία ρούχων δήλωσε ότι σχεδιάζει να «αποχωρήσει από τις περισσότερες διεθνείς αγορές στην Ασία και την Ευρώπη».

Forever 21 πτώχευση: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσαν τα πολύ γνωστά καταστήματα νεανικών ρούχων Forever 21, τα οποία έχουν και ελληνική παρουσία. Τα Forever 21 υπέβαλλαν αίτημα να υπαχθούν σε καθεστώς χρεοκοπίας, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς ακολουθούν την πορεία των άλλων 20 μεγάλων πολυκαταστημάτων που είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται δραματικά αφού οι καταναλωτές έχουν στραφεί στις online αγορές.

Τα Forever 21 ιδρύθηκαν το 1984, και έχουν 815 καταστήματα σε 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι κλείνουν και τα 14 καταστήματα στην Ιαπωνία έως το τέλος Οκτωβρίου. Η εταιρεία θα κλείσει και τα καταστήματά της στην Ασία και στην Ευρώπη αλλά θα εξακολουθήσει να τα έχει στο Μεξικό και την Λατινική Αμερική.

Forever 21 πτώχευση: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Ζητήσαμε την έγκριση να κλείσουμε 178 καταστήματά μας στις ΗΠΑ. Οι αποφάσεις για το ποια καταστήματα θα κλείσουν ακόμα δεν έχουν ληφθεί και θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις