Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πλαστά διαβατήρια: Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστά διαβατήρια: Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο

Πλαστά διαβατήρια: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ένας υπήκοος Σουδάν και δύο Ερυθραίας, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος.

Πλαστά διαβατήρια: Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, μέσα στο οποίο κατάρτιζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια και βίζες διαφόρων χωρών, εντόπισε η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθησαν ένας υπήκοος Σουδάν και δύο υπήκοοι Ερυθραίας, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών. Σε μια εποχή που το πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες βρίσκεται σε έξαρση με τραγικά γεγονότα όπως αυτά στη Μόρια, οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατάρτιζαν και διακινούσαν σε αλλοδαπούς τα πλαστά έγγραφα έναντι αμοιβής.

Οι πληροφορίες που είχαν φθάσει στην Αστυνομία μετά από παρακολούθηση διασταυρώθηκαν και αποφασίστηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών της πλαστογράφησης. Μετά από έρευνα, λοιπόν, που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, παρουσία εισαγγελέα, «διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν εγκαταστήσει στο εσωτερικό του πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ψηφιακά μέσα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά τα οποία και κατασχέθηκαν», αναφέρει η Αστυνομία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πλαστά διαβατήρια: Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 221 διαβατήρια και βίζες διαφόρων χωρών
  • πλήθος δελτίων αστυνομικής ταυτότητας
  • πέντε κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ.

Κι άλλη σύλληψη στο αεροδρόμιο

Πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μετά από έλεγχο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλοδαπός, για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. Ο δράστης, κατελήφθη στον χώρο αφίξεων να κατέχει εντός της αποσκευής του δώδεκα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες) τρίτων προσώπων. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εξακριβώθηκε ότι δύο από τα προαναφερόμενα είναι καταχωρημένα ως κλαπέντα-απολεσθέντα-υπεξαιρεθέντα, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται η γνησιότητα τους. Καθώς τα διαβατήρια ανήκουν σε Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι είτε τα απώλεσαν, είτε είχαν δηλώσει κλοπή γι’ αυτά, δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για «βαποράκι» ενός ακόμη κυκλώματος, που διακινεί στη χώρα παρόμοια έγγραφα.

Διεθνή κυκλώματα υφαρπάζουν διαβατήρια

Όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψη η Alpha freepres, διεθνή κυκλώματα υφαρπάζουν διαβατήρια Ευρωπαίων πολιτών και τα στέλνουν στην Ελλάδα σε εδώ συνεργούς. Εκείνοι, εφοδιάζουν έναντι αμοιβής μ αυτά ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που θέλουν να ταξιδέψουν σε χώρα της Ευρώπης. Για να προσομοιάζουν με τα πρόσωπα των φωτογραφιών οδηγούν τους ενδιαφερόμενους σε κομμωτήρια η με μακιγιάζ πετυχαίνουν αυτό που επιδιώκουν με δεδομένο και το ότι τα διαβατήρια δεν είναι πλαστά, αλλά γνήσια…

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις