Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Μια “κόλαση” δίχως τέλος – Καταδιώξεις, οδηγοί χωρίς δίπλωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Μια “κόλαση” δίχως τέλος – Καταδιώξεις, οδηγοί χωρίς δίπλωμα

Διακίνηση μεταναστών: Aστυνομικοί συνέλαβαν τρεις διακινητές, ηλικίας 54, 33 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς δεκατεσσάρων 14 μη νόμιμων μεταναστών.

Διακίνηση μεταναστών: Σαν… αποσκευές μετέφεραν με πούλμαν, διακινητές, παράτυπους μετανάστες, αφού η Αστυνομία βρήκε δέκα τέσσερις αλλοδαπούς, στοιβαγμένους στο χώρο, όπου τοποθετούνται οι βαλίτσες και άλλα αντικείμενα των επιβατών!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν ένα από τα επεισόδια εντός ακήρυκτου πολέμου που διεξάγεται καθημερινά μεταξύ διακινητών και αστυνομικών και που έχεις ως θύματα παράτυπους μετανάστες που πληρώνουν σημαντικά ποσά στα δουλεμπορικά κυκλώματα. Στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο επιχείρησης, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις διακινητές, ηλικίας 54, 33 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς δεκατεσσάρων 14 μη νόμιμων μεταναστών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης, τον 18χρονο Πακιστανό, να καθοδηγεί πεζός τους δεκατέσσερις 14 αλλοδαπούς και στη συνέχεια να τους επιβιβάζει στο χώρο αποσκευών Δ.Χ. λεωφορείου με οδηγό 54χρονο Έλληνα.

Ο 54χρονος, οδηγώντας το παραπάνω πούλμαν, λέει η Αστυνομία, μετέφερε, παράνομα τους αλλοδαπούς, ενώ ο 33χρονος, Αλβανός αυτός, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. Κατασχέθηκαν πέντε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα  Δ.Χ. Λεωφορείο, διάφορα χρηματικά ποσά 365 ευρώ και 120 Λέβα Βουλγαρίας και κινητά τηλέφωνα. Στην πάρα κάτω περίπτωση, έγινε καταδίωξη οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για διακίνηση.

Οδηγούσαν με μεγάλες ταχύτητες

Αφού ακινητοποιήθηκαν, προέκυψε ότι οδηγούσαν με μεγάλες ταχύτητες μπροστά από τα αστυνομικά αυτοκίνητα, χωρίς καν να διαθέτουν άδεια ικανότητας οδηγού! Στην Κομοτηνή συνέβη, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν δυο δράστες, ηλικίας 46 και 29 ετών. Ο 29χρονος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες. Σε σήμα των αστυνομικών δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ακινητοποίησαν τα οχήματα

Λίγο πριν τα διόδια Ιάσμου, οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τα οχήματα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα και τους δύο. Συνολικά σε τέσσερις περιπτώσεις, συνελήφθησαν σε δύο ημέρες, σε Ροδόπη και Έβρο, οκτώ  διακινητές, εκ των οποίων ένας 54χρονος Έλληνας και επτά αλλοδαποί, ηλικίας 46, 37, 33, 29, 23, 18 (άντρες) και 19 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις