Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Καμία σωτηρία…
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Καμία σωτηρία…

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Χαρτοπόλεμος με ανακοινώσεις μετά το κυριακάτικο ντέρμπι με αφορμή την είσοδο του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών για να διαμαρτυρηθεί για τα... φάουλ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ούτε VAR, ούτε ξένοι διαιτητές, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να μας σώσει από τη συμπεριφορά των ισχυρών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μια χώρα που έχουν συμβεί τα πάντα παρασκηνιακά αλλά και εντός αγωνιστικών χώρων, η κατάσταση πολλές φορές παραμένει η ίδια και μας γυρίζει ταυτόχρονα πολλά χρόνια πίσω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίστηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για να διαμαρτυρηθεί στον Ελβετό Κλόσνερ ότι έχει σφυρίξει 11 φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ και μόνο 2 υπέρ της ΑΕΚ.

Η ενέργεια αυτή δεν έμεινε φυσικά κρυφή, με συνέπεια να προκαλέσει την αντίδραση από την… αντίπερα όχθη. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε την Δευτέρα (30/09) μια ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες απολαμβάνουν «προνομιακή ασυλία», ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση και στην Ελληνική Αστυνομία τονίζοντας πως οι αστυνομικοί «συμπεριφέρθηκαν ως συνοδοί των εισβολέων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα όσα περιγράφει ο Ελβετός διαιτητής κ. Κλόσνερ στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως ιδιότυπη μορφή εξαγωγής εγχώριου ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Μπορεί ο διαιτητής να μας άφησε με πικρή γεύση για τη συμπεριφορά του στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, θύμα προφανώς των πληροφοριών του κ. Σιδηρόπουλου από το δωμάτιο του VAR, ωστόσο η «άγνοια κινδύνου» του προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η καταγραφή τριτοκοσμικών γεγονότων στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα με αποκορύφωμα την εισβολή των κ. κ. Μελισσανίδη και Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών, αποκαλύπτει και την προνομιακή ασυλία που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες κατά την επιχείρηση άσκησης πίεσης στους διαιτητές.

Η αναφορά στη στάση των αστυνομικών, μάλιστα, που όχι μόνο δεν προστάτευσαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά συμπεριφέρθηκαν ως συνοδοί των εισβολέων, καθιστούν σαφές πως το θέμα ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια.

Οι προεκτάσεις του επιβάλλεται να διερευνηθούν από την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοχοΐδη – αφού πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας και ωμής παρέμβασης στ’ αποδυτήρια του ΟΑΚΑ – οι οποίοι οφείλουν να προβούν σε παραδειγματικές τιμωρίες».

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, με αναφορές σε «γκεμπλίστικη προπαγάνδα» και το «πρόσφατο παρελθόν των αντιπάλων». Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Έρχεται η στιγμή που ακόμα και το θράσος ξεπερνάει τα ανεκτά όρια! Το ακούσαμε και αυτό! Ότι η κόσμια διαμαρτυρία σε έναν διαιτητή και η διατύπωση παραπόνων παραπέμπει σε τριτοκοσμικά γεγονότα και πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας!

Μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού στην ΑΕΚ δεν νομιμοποιούνται να κάνουν εκείνοι που γελοιοποίησαν παγκοσμίως το ελληνικό ποδόσφαιρο και το δυσφήμισαν με τον χειρότερο τρόπο στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Το πρόσφατο παρελθόν σας, ο δικός σας πολιτισμός και τα δείγματα γραφής σας είναι αποτυπωμένα στη μνήμη της φίλαθλης Ελλάδας! Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα σας –εκτός του ότι είναι πλήρως αποτυχημένη- δεν μπορεί να ακουμπήσει την ΑΕΚ!»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις