Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βόλτα τον σκύλο: Βαρύ πρόστιμο στους Αυστραλούς που δεν βγάζουν έξω το τετράποδο
PLUS

Βόλτα τον σκύλο: Βαρύ πρόστιμο στους Αυστραλούς που δεν βγάζουν έξω το τετράποδο

Βόλτα τον σκύλο: Αντιμέτωποι με πρόστιμο 2.467 ευρώ είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Αυστραλία που δεν βγάζουν τα κατοικίδιά τους για βόλτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Βόλτα τον σκύλο: Αντιμέτωποι με πρόστιμο 2.467 ευρώ είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Αυστραλία που δεν βγάζουν τους τετράποδους φίλους τους για βόλτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη χώρα προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ζώων. Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα εάν δεν παρέχουν τα βασικά όπως καταφύγιο, φαγητό και νερό. Επίσης όσοι έχουν περιορισμένα τα σκυλιά για 24 ώρες και δεν τα αφήνουν να κινούνται ελεύθερα για δύο ώρες θα έρθουν επίσης αντιμέτωποι με τις Αρχές.

Ο νόμος προβλέπει ακόμη πως αναλόγως την κακομεταχείριση, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να στερηθεί την άδεια να έχει ένα ζώο περισσότερο από έξι μήνες ενώ οι αρμόδιες Αρχές θα μπορούν να δώσουν για υιοθεσία ή να πουλήσουν το ζώο. Οι αυστηρότερες ποινές προβλέπουν φυλάκιση έως και τριών ετών και αφορούν τις περιπτώσεις κακοποίησης.

Το τετράποδο πρέπει να:

Να έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά

Να κοινωνικοποιείται με τον έξω κόσμο

Να αποκτά αυτοπεποίθηση για να μην αποκτήσει φοβίες

Να δουλεύει το μυαλό του

Να κάνει σκυλίσιες συμπεριφορές π.χ να μαρκάρει, να σημαδεύει

Να δέχεται ερεθίσματα (καινούργιες μυρωδιές, σκηνές κτλ..) διαφορετικά από αυτά που τον τριγυρίζουν όλη μέρα.

Να ξεδίνει και να αποβάλει μεγάλη ποσότητα ενέργειας έτσι ώστε να είναι πιο ήρεμο και υπάκουο μέσα στο σπίτι.

Βόλτα τον σκύλο: Τα 3 στάδια της βόλτας

1. Πριν βγείτε από την πόρτα

2. Η κυρίως βόλτα

3. Επιστρέφοντας στο σπίτι

1. Πριν βγείτε από την πόρτα

– Να είστε ήρεμοι.

– Μην τον ενθουσιάζετε για τη βόλτα του. Απλά σηκωθείτε, πιάστε χαλαρά το λουρί του και πηγαίνετε προς την εξώπορτα.

– Εάν πηδάει, περιμένετε να ηρεμήσει. Μην του μιλάτε και εάν χρειαστεί αφήστε τα λουριά και ξανά πιάστε τα μόλις ηρεμήσει.

– Ζητήστε του να κάτσει. Δώστε του να καταλάβει: αν δεν ηρεμήσει, δε θα βγει βόλτα.

– Ανοίξτε την πόρτα μόνο όταν ο σκύλος παραμένει ήρεμος.

Βόλτα τον σκύλο: Η βόλτα

Η βόλτα πρέπει να είναι ένα είδος άσκησης. Πρέπει να ελέγχουμε και την κάθε δραστηριότητα κατά τη διάρκειά της, πχ που μυρίζει, που θα κάνει την ανάγκη του, να μην τον επιτρέπεται να σας τραβάει.

Στη βόλτα δεν έχει σημασία η συμπεριφορά του σκύλου σας, αλλά η δικιά σας. Πρέπει να θέσετε τα δικά σας όρια και κανόνες σαν οδηγοί – αρχηγοί.

Επίσης, είναι σημαντικό να τον εμπιστεύεστε και να του το δείχνετε και ας μην έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν. Δεν αναφέρομαι σε σκυλιά με ακραίες συμπεριφορές επιθετικότητας ή φοβίας, αλλά σε ισορροπημένους σκύλους. Για παράδειγμα, αφήστε τον ελεύθερο σε ένα ασφαλές μέρος να τρέξει και να παίξει, μην φοβάστε ότι θα σας φύγει. Εμπιστευτείτε τον, μάθετε τον να είναι δίπλα σας ή να έρχεται με το κάλεσμα σας.

Δεν πρέπει να δείχνετε φόβο ή ανασφάλεια στη βόλτα σας διότι του το μεταδίδεται. Προσπαθήστε να είστε χαλαροί και ήρεμοι.

Επιστρέφοντας σπίτι

Πριν μπείτε μέσα Ζητήστε του να κάτσει, ανοίξτε την πόρτα, μπείτε πρώτοι εσείς και ύστερα Ζητήστε από το σκύλο σας να μπει και να κάτσει και μετά του βγάζετε το λουρί.

Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος σας:

1. Χαίρεται περισσότερο τη βόλτα του.

2. Είναι πιο συγκεντρωμένος.

3. Είναι πιο ήρεμος.

4. Είναι πιο ισορροπημένος, γενικότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις