Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον – σεξουαλική παρενόχληση: Νέο “χτύπημα”, από δημοσιογράφο της Sunday Times
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον – σεξουαλική παρενόχληση: Νέο “χτύπημα”, από δημοσιογράφο της Sunday Times

Μπόρις Τζόνσον - σεξουαλική παρενόχληση: Από τη μια το Brexit και η άρνησή του να παραιτηθεί, από την άλλη οι αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή που τον φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Μπόρις Τζόνσον – σεξουαλική παρενόχληση: Βρετανή δημοσιογράφος καταγγέλλει τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για σεξουαλική παρενόχληση. Σαν να μην έφτανε το πολιτικό αδιέξοδο, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο Μπόρις Τζόνσον μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανοίξει και πάλι το βρετανικό κοινοβούλιο, νέες «αμαρτίες» από το παρελθόν έρχονται να αμαυρώσουν την εικόνα του. Η Σαρλότ Έντουαρντς, δημοσιογράφος σήμερα της Sunday Times, καταγγέλλει σε άρθρο της πως ο σημερινός πρωθυπουργός της έπιασε τον μηρό με τέτοια δύναμη, που εκείνη τινάχτηκε στον αέρα. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια δείπνου στο Λονδίνου πριν από 20 χρόνια, το 1999.

«Ένιωσε το χέρι του Τζόνσον στον μηρό μου, κάτω από το τραπέζι» γράφει χαρακτηριστικά η Βρετανή δημοσιογράφος. «Με χούφτωσε. Το χέρι του βρέθηκε ψηλά στο πόδι και ακουμπούσε αρκετή σάρκα με τα δάχτυλά του που με έκανε να τιναχτώ όρθια» σημειώνει για την δυσάρεστη έκπληξη από τον Μπόρις Τζόνσον, η Έντουαρντς.

Σαρλότ Έντουαρντς

Μπόρις Τζόνσον: Την… έπεφτε σε όλες

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πως η Σαρλότ Έντουαρντς περιγράφει πως εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό με τον Μπόρις Τζόνσον σε άλλη γυναίκα που βρισκόταν στην ίδια εκδήλωση για να πάρει την απάντηση: «Ω, Θεέ μου, έκανε το ίδιο πράγμα και σε μένα». Το περιστατικό έρχεται λίγο καιρό αφότου αποκαλύφθηκε η κρυφή σχέση του Μπόρις Τζόνσον, όταν ήταν Δήμαρχος του Λονδίνου με Αμερικανή επιχειρηματία, την Τζένιφερ Αρκιούρι. Η Τζένιφερ Αρκούρι, επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο, έχει αποκαλύψει σε φίλους της πως όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, είχαν δεσμό.  Μάλιστα, φαίνεται πως ο τότε Δήμαρχος Λονδίνου έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει την επιχείρηση της αγαπημένης του.

Ο Τζ’όνσον ζήτησε από την Αρκούρι να αποφεύγει τα ‘φώτα’

Ο Τζόνσον φέρεται να είχε ευνοήσει την εταιρία της Αρκούρι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Λονδίνου, κατηγορία που ο ίδιος αρνείται ακόμη και να σχολιάσει. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ένριχ, οικονομικό συντάκτη τους New York Times, η Αρκούρι είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινούς της φίλους από το πανεπιστήμιο πως είχε ερωτικό δεσμό με τον Μπόρις Τζόνσον.

Και μάλιστα φέρεται να τους είχε πει πως ο Μπόρις Τζόνσον της είχε ζητήσει να αποφύγει τον τύπο και τη δημοσιότητα. Ακτιβιστής των Τόρις, το κόμμα του Τζόνσον αποκάλυψε επίσης στον Ένριχ πως η Αρκούρι του είχε πει για το δεσμό της με τον νυν πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του ’15. Και φυσικά αυτές δεν είναι οι μόνες υποθέσεις απιστίας που έχουν έρθει στο φως, προκαλώντας τριγμούς στον γάμο του με την Μαρίνα Γουίλερ. Ο ίδιος ωστόσο έχει αναφερθεί σε όλες αυτές τις καταγγελίες, χαρακτηρίζοντάς τες «επινοήματα της φαντασίας».

Πώς βρέθηκαν τα χρήματα στην εταιρεία της;

Η Εποπτική Επιτροπή της Αρχής της Ευρύτερης Περιοχής του Λονδίνου κάλεσε τον Τζόνσον να δώσει λεπτομέρειες κι ένα χρονοδιάγραμμα όλων των επαφών του με την Άρκιουρι στην οκταετία 2008-2016, που διετέλεσε δήμαρχος. Η πέτρα του σκανδάλου είπε στους Κυριακάτικους Τάιμς ότι τα ποσά που έλαβε η εταιρεία της και η συμμετοχή της στις εμπορικές αποστολές έγιναν υπό την ιδιότητά της ως «νόμιμης επιχειρηματία». Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον, ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει τις πιεστικές ερωτήσεις αρχικά για να υποστηρίξει στη συνέχεια στο BBC ότι όλα έγιναν προσηκόντως. Το θέμα επανήλθε, ωστόσο, κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, με βουλευτές να καλούν αξιωματούχο της κυβέρνησης να εξηγήσει πώς διατέθηκαν 100.000 λίρες φέτος στην εταιρεία Hacker House της Άρκιουρι, ενώ τα ποσά αυτά προορίζονταν για βρετανικές εταιρείες κι όχι του εξωτερικού…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις