Φωτιά τώρα Μόρια: Εξέγερση στον καταυλισμό – Πρόσφυγες δυσκολεύουν τους πυροσβέστες

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Μόρια: Εξέγερση στον καταυλισμό – Πρόσφυγες δυσκολεύουν τους πυροσβέστες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά τώρα Μόρια: Φωτιά ξέσπασε στις περίπου 16.45 στη Μόρια, προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

29.09.2019 | 18:32

Φωτιά τώρα Μόρια: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου, το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στην περίφραξη του καταυλισμού και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις. Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες, ενώ στη Μόρια σπεύδει και ο Δήμαρχος Λέσβου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί. Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Λόγω αυτού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.  Στις εικόνες από το σημείο φαίνεται κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.

Φωτιά τώρα Μόρια: Βίντεο
Exit mobile version