Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Ισοπαλία με νικητή και χαμένο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Ισοπαλία με νικητή και χαμένο (vid)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Συγκλονιστικό ήταν το ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ που τελείωσε 2-2, με την ΑΕΚ να φεύγει ευχαριστημένη και τον ΠΑΟΚ πικραμένο επειδή δεν κέρδισε ένα δικό του παιχνίδι

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Σπουδαίο ματς έγινε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Super League 1, με το ισόπαλο 2-2 να μην αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα. Ο «δικέφαλος» του βορά προηγήθηκε δύο φορές με τον Κάρολ Σβιντέρσκι στο 16′ και στο 58′, ενώ η «Ένωση» ισοφάρισε πρώτα με τον Τσιγκρίνσκι στο 54′ και μετά με τον Ντέλετιτς στο 79΄.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και δεν θα ήταν υπερβολή αν πήγαινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με δύο ή και τρία γκολ διαφορά. Η ΑΕΚ ήταν φάντασμα του εαυτού της και στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή που γλίτωσε τελικά την ήττα. Στο 25′ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την καλύτερη ευκαιρία για να πετύχει το 2-0, όταν ο Μπίσεσβαρ με πέναλτι (από χέρι του Μπακάκη) έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Προηγουμένως, βέβαια, είχε βρεθεί άλλες δύο φορές κοντά στο δεύτερο γκολ με τον σκόρερ της και τον Μπίσεσβαρ.

Αλλαγή σκηνικού

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη και άλλαξε ψυχολογία μόλις ισοφάρισε. Ωστόσο και τις δύο φορές που τα κατάφερε, ο ΠΑΟΚ έδειξε πάλι την ανωτερότητά του και ήταν εκείνος που βγήκε στην επίθεση για να πάρει το ματς. Ειδικά μετά το 2-2 ο Μπάρκας έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Άκπομπ, που μπήκε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν από τις εκπλήξεις που επιφύλαξε ο Αμπέλ Φερέιρα καθώς προτίμησε τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης και κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά τον Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη. Τη διαφορά πάντως στα περισσότερα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού την έκανε ο Λημνιός με την εκπληκτική απόδοσή του. Όσο για τη χρήση του VAR το σημαντικό είναι ότι έχει βοηθήσει σημαντικά ώστε να μειωθούν τα λάθη και ταυτόχρονα έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό την καχυποψία.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46′ Γιακουμάκης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μάνταλος (85′ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46′ Ντέλετιτς), Λιβάια.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός (77′ Ζαμπά), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (88′ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (64′ Ακπομ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις