Οινούσσες τραγωδία: Τούρκοι ήθελαν να σωθούν από τον Ερντογάν και πνίγηκαν στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ

Οινούσσες τραγωδία: Τούρκοι ήθελαν να σωθούν από τον Ερντογάν και πνίγηκαν στο Αιγαίο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οινούσσες τραγωδία: Τα πέντε παιδιά και δύο γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν αναποδογύρισε η λέμβος που επέβαιναν, βόρεια των Οινουσσών.

28.09.2019 | 10:38

Οινούσσες τραγωδία: Τούρκοι πολίτες που ζητούσαν πολιτικό άσυλο, επέβαιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη λέμβο που ανετράπη χθες (27/09), βόρεια των Οινουσσών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος. Άνθρωποι που ήθελαν να ξεφύγουν από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πνίγηκαν, πριν καν προλάβουν να δουν μια καλύτερα μέρα.  Το ναυάγιο στις Οινούσσες έχει τραγικό απολογισμό: πέντε νεκρά παιδιά και δύο ενήλικες. Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών σταμάτησαν καθώς τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλοι αγνοούμενοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Η τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/09), όταν μια βάρκα ανατράπηκε στα ανοιχτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη του Λιμενικού και της Frontex αλλά και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Οινούσσες τραγωδία: Αντιφρονούντες, που ονειρεύτηκαν μια καλύτερα μέρα

Στην λέμβο επέβαιναν Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου με τις οικογένειές τους, όλοι αντιφρονούντες που εγκατέλειπαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον σκληρό κι αδίστακτο Ερντογάν. Απελπισμένοι, προκειμένου να γλιτώσουν την φυλάκιση για τα φρονήματα τους από το καθεστώς Ερντογάν προσπάθησαν να δραπετεύσουν από την χώρα τους και από τις ζωές τους και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Όλοι όσοι επέβαιναν στην λέμβο και γλίτωσαν μίλησαν για τους φίλους και τους συγγενείς τους που έχασαν. Καθηγητές πανεπιστημίων με ανώτατη μόρφωση μίλησαν για τις τραγικές ώρες που έζησαν και για την απόφαση να ρισκάρουν τις ζωές τους και των παιδιών τους…

Οινούσσες τραγωδία: Το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά των Οινουσσών: Για ακόμη μια φορά αθώες ψυχές χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου. Παιδιά και μωρά. Απέραντη θλίψη. Μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες στη βάρκα του θανάτου ήταν Τούρκοι πολίτες. Αν επιβεβαιωθεί, προστίθεται άλλη μια ψηφίδα στην εικόνα του αδιεξόδου, που οδηγούν οι ακολουθούμενες πολιτικές.

Exit mobile version