Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σέφιλντ Γ. – Λίβερπουλ 0-1: Με δώρο… Χέντερσον 7Χ7 (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέφιλντ Γ. – Λίβερπουλ 0-1: Με δώρο… Χέντερσον 7Χ7 (vid)

Σέφιλντ Γ. - Λίβερπουλ 0-1: Με γκολ του Βαϊνάλντουμ που στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα, η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έφτασε τις 7 νίκες σε ισάριθμα ματς

Σέφιλντ Γ. – Λίβερπουλ 0-1: Ας είναι καλά ο Χέντερσον… Όχι ο Τζόρνταν, ο αρχηγός της Λίβερπουλ, αλλά ο 22χρονος Ντιν Μπράντλεϊ Χέντερσον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο γκολκίπερ της εθνικής Ελπίδων της Αγγλίας (δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) έκανε τεράστια γκάφα που έκρινε την αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής στην Premier League. Παρά τη μέτρια εμφάνιση οι «κόκκινοι» βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο 7Χ7 και με 21 πόντους έχουν άλλο αέρα ενόψει της συνέχειας. Ακολουθούν τα παιχνίδια με την Λέστερ εντός, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας και την Τότεναμ στο «Άνφιλντ» για να κλείσει η πρώτη δεκάδα αγώνων στο πρωτάθλημα, όπου ο Γιούργκεν Κλοπ περιμένει η ομάδα του να μην έχει πέσει από την κορυφή.

Το ματς στο «Μπράμαλ Λέιν», όπου η Λίβερπουλ δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, κρίθηκε σε μια φάση στο 70′. Ο Βαϊνάλντουμ έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να μην σταματάει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Χέντερσον, καθώς πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε βασανιστικά μετά τη γραμμή του τέρματος. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς και τους παίκτες των «reds», που έφτασαν με άγχος μέχρι το φινάλε χωρίς να δεχτούν γκολ.

Κακός ο Σαλάχ 

Η Λίβερπουλ είχε ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς λίγο πριν από το φινάλε όταν ο Σαλάχ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χέντερσον. Αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Σέφιλντ άπλωσε το δεξί του πόδι και έσωσε την ομάδα του, όμως επιθετικά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά. Έχασαν δύο ευκαιρίες, οι οποίες προήλθαν από σέντρες και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστες επιθετικές προσπάθειες. Αν δεν κέρδιζε πάντως η Λίβερπουλ , μεγαλύτερη ευθύνη από τον Σαλάχ που έχασε την ευκαιρία για το 2-0, θα είχε σίγουρα ο Μανέ που σε δύο τετ α τετ στο πρώτο ημίχρονο έστειλε τη μία φορά την μπάλα άουτ και την άλλη στο δοκάρι.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Κρις Γουάιλντερ): Χέντερσον, Μπάσαμ, Στίβενς, Μπάλντοκ, Έγκαν, Ο’Κόνελ, Φλεκ, Νόργουντ (77′ Κλαρκ), Λάντστραμ, Ρόμπινσον (60′ Μουσέ), ΜακΜπέρνι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (63′ Οριγκί), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (94′ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (87′ Μίλνερ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις