Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παγκόσμιο Στίβου: Η συγκινητική στιγμή στην Ντόχα που έγινε viral (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Στίβου: Η συγκινητική στιγμή στην Ντόχα που έγινε viral (vid)

Παγκόσμιο Στίβου: Ο Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό από τη Γουινέα Μπισάου βοήθησε τον τραυματισμένο Τζόναθαν Μπάσμπι να τερματίσει στα προκριματικά των 5.000 μέτρων

Παγκόσμιο Στίβου: Όσοι βρέθηκαν στην Ντόχα την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου έγιναν μάρτυρες μιας ιδιαίτερα συγκινητικής στιγμής. Ήταν μια σκηνή που απέδειξε: Όσοι βρέθηκαν στην Ντόχα την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου έγιναν μάρτυρες μιας ιδιαίτερα συγκινητικής στιγμής. Ήταν μια σκηνή που απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ο αθλητισμός δεν έχει όρια. Στον προκριματικό αγώνα των 5.000 μέτρων ο Τζόναθαν Μπάσμπι από την Αρούμπα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και φαινόταν ότι δεν μπορούσε να τερματίσει λόγω τραυματισμού. Για την ακρίβεια, είχε λυγίσει από την υπερπροσπάθεια. Ώσπου ο Μπράινα Σούνκαρ Νταμπό από την Γουινέα Μπισάου αποφάσισε να τον κουβαλήσει.

Η διαδρομή που τον παίρνει αγκαλιά, χωρίς να νοιάζεται ο ίδιος για το πότε θα τερματίσει, είναι αναμφίβολα η κορυφαία στην ιστορία του θεσμού. Ο Νταμπό ξεχνάει στην κυριολεξία τον σκοπό που βρέθηκε εκεί και κρατάει από τα χέρια τον συναθλητή του για να μην καταρρεύσει. Η στιγμή που τερματίζουν μαζί, μέσα σε αποθέωση, είναι σίγουρα σπουδαιότερη και σημαντικότερη από οποιαδήποτε επίδοση θα συμβεί στη διάρκεια του τουρνουά.

Το χρυσό μετάλλιο

Ο Νταμπό αποθεώνεται από το κοινό και η συγκεκριμένη επιβράβευση είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε χρυσό μετάλλιο. Πάνω από όλα ο άνθρωπος και το μεγαλείο του αθλητισμού, όπου δεν υπάρχουν όρια. Ο Μπάσμπι μάλιστα έφτασε στο σημείο να κοιτάξει και το ρολόι του, πέφτοντας στο έδαφος στον τερματισμό. Ο δε Νταμπό έδειχνε ανήμπορος να κάνει κάτι παραπάνω, κοιτάζοντας τον συναθλητή του. Στο βίντεο φαίνεται το μεγαλείο της ψυχής του αθλητή από την Γουινάεα που κάνει περισσότερα από 100 μέτρα έχοντας στην αγκαλιά του τον αντίπαλό του. Γι’ αυτό και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έκανε τον γύρο του Κόσμου.

https://twitter.com/iaaforg/status/1177681362226208768

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις