Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσφυγικό: Δραστηριοποίηση του «σκληρού» ευρωπαϊκού πυρήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Δραστηριοποίηση του «σκληρού» ευρωπαϊκού πυρήνα

Προσφυγικό: Γαλλία και Γερμανία αναμένεται να ζητήσουν την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

Προσφυγικό: Φαίνεται πως ο «σκληρός» πυρήνας της Ευρώπης επιτέλους δραστηριοποιείται για το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Deutsche Welle, Βερολίνο και Παρίσι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της νέας αύξησης των μεταναστών στο Αιγαίο. Η Άνγκελα Μέρκελ φοβάται νέα έκρηξη των προσφυγικών ροών όπως το 2015, κάτι που προκάλεσε βαρύ πολιτικό κόστος για την ίδια και το κόμμα της.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ και της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ θα επισκεφθούν Άγκυρα και Αθήνα, μαζί με τον απερχόμενο επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς η πρωτοβουλία πραγματοποιείται υπό ευρωπαϊκό μανδύα.

Προσφυγικό: Πιέσεις προς Άγκυρα, αλλά και προς Αθήνα

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να εκφράσουν στην τουρκική κυβέρνηση τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει συνάψει με την ΕΕ για το μεταναστευτικό. Αναμένεται, ωστόσο, να ασκήσουν πιέσεις και στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις