Ψητές πατάτες συνταγή: Το τρικ για να γίνουν τραγανές σαν τηγανητές

PLUS

Ψητές πατάτες συνταγή: Το τρικ για να γίνουν τραγανές σαν τηγανητές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ψητές πατάτες συνταγή: Πώς θα γίνουν crispy απέξω και τραγανές από μέσα

27.09.2019 | 19:30

Ψητές πατάτες συνταγή: Πάντα ψάχνουμε τρόπους να μαγειρεύουμε ακόμη πιο νόστιμα και λαχταριστά πιάτα. Μια από τις αγαπημένες τροφές όλων είναι η πατάτα, σε οποιαδήποτε μορφή της. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους είναι το ψήσιμο στον φούρνο. Είτε μόνες τους είτε με την συνοδεία κρέατος, ψαριού ή λαχανικών, οι ψητές πατάτες είναι ένα πιάτο που έχουμε λατρέψει από τα παιδικά μας χρόνια.

Θέλουμε να είναι crispy απέξω και μαλακές από μέσα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές συρρικνώνονται και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Real Simple, αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα απλό υλικό που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας. Και δεν είναι άλλο από το αλάτι. Δίνει γεύση στο φαγητό μας και ζωή στο πιάτο μας. Το αλάτι, λοιπόν, είναι το κλειδί για τις καλύτερες ψητές πατάτες. Και δεν εννοούμε απλώς να πασπαλίσεις τις πατάτες σου, όπως συνηθίζεις.

Ψητές πατάτες συνταγή: Αλάτισε το νερό στην κατσαρόλα και φέρε το σε βράση. Βάλε μέσα τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια κόψτες όπως εσύ θες. Βάλ’ τες στο φούρνο και ψήσ’ τες για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αυτό τα έχει ως αποτέλεσμα ένα καραμελωμένο εξωτερικό και ένα μαλακό εσωτερικό.

Ψητές πατάτες συνταγή: Ο Jamie Oliver προτείνει

Exit mobile version