Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Νέα δεδομένα για τον οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Νέα δεδομένα για τον οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι (vid)

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Στην τροχαία Πατρών παραδόθηκε το πόρισμα για το δυστύχημα στο Αίγιο, όπου ο οδηγός ενός αυτοκινήτου σκότωσε και εγκατέλειψε μία 67χρονη και το μόλις ενός έτους εγγονάκι της.

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Το δυστύχημα στο Αίγιο, όπου έχασαν τη ζωή μία 67χρονη γυναίκα και το μόλις ενός έτους εγγονάκι της, είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο. Σύμφωνα με το πόρισμα ο οδηγός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, όταν το όχημα εισήλθε στη μοιραία στροφή, η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης για την καμπυλότητα του δρόμου. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, οι δύο πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο οδηγός που παρέσυρε στον θάνατο γιαγιά και εγγόνι, την ώρα που μπήκε στην μοιραία στροφή, έτρεχε με ταχύτητα 102 χιλιομέτρων.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις που έκαναν πριν περίπου δύο εβδομάδες, όταν έλεγαν πως πρέπει να πήγαινε με ταχύτητα 100 χλμ, την ώρα που στο σημείο δεν επιτρέπεται σε οδηγούς να τρέχουν με περισσότερα από 50 χλμ ανά ώρα. Στο πόρισμα των 100 σελίδων σημειώνεται πως ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 έως και 130 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο χτύπησε πρώτα το καρότσι με το μωρό, που εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε το κεφάλι του σε κολόνα. Στη συνέχεια παρέσυρε τη γιαγιά, η οποία δε πρόλαβε να αντιδράσει και το αμάξι πέρασε από πάνω της. Το πόρισμα αναμένεται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ενώ ο οδηγός του οχήματος είναι αντιμέτωπος με ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Σοκαριστικό βίντεο από το τραγικό τροχαίο με θύματα γιαγιά και εγγονάκι

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Καμία βλάβη στο αυτοκίνητο του οδηγού

Να σημειωθεί πως η πραγματογνωμοσύνη έδειξε πως το αυτοκίνητο δεν είχε καμία μηχανική βλάβη πριν τη σύγκρουση, όπως ισχυριζόταν ο οδηγός. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον οδηγό, ο οποίος θα απολογηθεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα (επικίνδυνη οδήγηση,ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).

Όπως επισημαίνεται, πρώτα χτύπησε το καρότσι όπου βρίσκονταν το παιδί, το οποίο εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε με το κεφάλι του σε κολόνα. Αναφέρεται μάλιστα πως η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει την ώρα που το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της. Μάλιστα υπάρχουν και ίχνη από τον τροχό στα χέρια της.

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Το όχημα δεν είχε μηχανική βλάβη

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Παραλίγο να χτυπήσει άλλα δύο άτομα

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ερχόμενος από το Λαμπίρι με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Καβάλησε το πεζοδρόμιο και σάρωσε γιαγιά και εγγονό, που είχαν βγει βόλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, ο οδηγός (ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό) δε σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και συνελήφθη λίγο αργότερα στον Λόγγο, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας. Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στη θάλασσα και ανέβηκε σε βάρκα αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Τα θύματα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι ο 28χρονος οδηγός την ημέρα του τροχαίου δυστυχήματος παραλίγο να χτυπήσει άλλα δύο άτομα που βρέθηκαν στον δρόμο του, μεταξύ αυτών και μία 12χρονη. Ο θείος του μωρού ήταν μπροστά στο τραγικό δυστύχημα και μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετέφερε τα όσα έζησε. Όπως είπε, έβγαλε τον 28χρονο από το αυτοκίνητο και τον πήγε να δει τα θύματά του, εξηγώντας πως μέχρι εκείνη την ώρα ο οδηγός δεν είχε καταλάβει ότι είχε σκοτώσει την γιαγιά και το μωρό.

Τροχαίο Αίγιο οδηγός: Μπήκε στο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε τα θύματα

«Το αμάξι όταν έγινε το κακό, έφτασε 150 μέτρα πιο πάνω. Τρέχω, πάω τον βγάζω από το αυτοκίνητο, τραβάω να ανοίξω την πόρτα και βγήκε χορεύοντας μέσα στο χαμόγελο. ‘Έλα να δεις τι έκανες’ του λέω. ‘Εσύ μια χαρά είσαι.’ Με το που βλέπει φωνάζει την κοπέλα του, ‘πάρε τηλέφωνο τη μάνα μου να έρθει’,» σημείωσε. Όπως υποστηρίζει, ο 28χρονος σε δευτερόλεπτα μπήκε στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε. «Μέχρι να γυρίσω το είχε βάλει στα πόδια. Τον κυνηγάω και πηδάει μέσα στο αμάξι, στο κάμπριο. Βάζει μπροστά και φεύγει. Κρατάω την πόρτα εγώ, με πάει λίγο σέρνοντας την αφήνω και σταματάω ένα μηχανάκι μεγάλου κυβισμού και του ζήτησα να πάρει τα νούμερα του αυτοκινήτου, μέσα στον πανικό δεν τα είχαμε πάρει. Έτσι τον πιάσαμε» εξηγεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις